• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Succesvolle Affiliate Website: Hoe kun je Geld verdienen met een Website?

Ben jij op zoek naar succesvolle affiliate website voorbeelden? Waarschijnlijk wel, anders was je denk ik niet op deze pagina beland.

Misschien wil je zelf wel beginnen maar ben je eerst opzoek naar specifieke voorbeelden...

Het kan natuurlijk ook dat je opzoek bent naar wat algemene informatie over affiliate marketing. 

Je hebt in ieder geval de juiste pagina gevonden. In dit artikel over affiliate marketing ga ik je namelijk de basis vertellen die je net even moet weten!

Wat is Affiliate Marketing?

Voordat ik je een voorbeeld van een succesvolle affiliate website ga laten zien, wil ik je eerst nog even uitleggen wat affiliate marketing nou precies is. 

Affiliate marketing is in het kort: Het promoten van producten van andere mensen om vervolgens een bij een verkoop een commissie te ontvangen. 

Mensen die op die manier producten promoten worden "affiliates" genoemd. 

Even een simpel voorbeeld:

Producteigenaar A heeft een E-book geschreven over "Het Oplossen van Slaapproblemen" en wil deze graag verkopen via het internet voor 37,- euro.

De producteigenaar neemt contact op met een affiliate netwerk als PayPro om vervolgens het product aan te bieden voor promotie.

De affiliates van PayPro promoten vervolgens het E-book. Er is afgesproken dat een affiliate bij elke succesvolle verkoop 12,- euro verdient. 

Affiliate marketing is dus eigenlijk niets anders dan het inzetten van media van andere mensen om producten te promoten.

In veel gevallen is dit een website, maar ook bijvoorbeeld sociale media kan ingezet worden voor de promotie van producten.

Bij een succesvolle verkoop, zal de verkoper vervolgens een deel van de opbrengst in vorm van commissie moeten uitbetalen aan de affiliate.

Hoe verdien je geld met een Affiliate Marketing Website?

Zoals je in het bovenste voorbeeld hebt kunnen lezen krijgt de affiliate (de promotor) dus 12,- euro per succesvolle verkoop van het E-Book. 

Het affiliate netwerk kan zien waar vandaan de klik voor de verkoop vandaan is gekomen door middel van de welbekende cookies.

Wanneer de affiliate een succesvolle website heeft die aansluit bij de doelgroep van het E-book kan deze veel geld verdienen. Hoe meer mensen er op de affiliate link klikken, hoe meer verkopen de affiliate zal behalen. 

Ik zal je een voorbeeld geven:

Affiliate Hans heeft een website over "slaapproblemen" die dagelijks zo'n 1000 unieke bezoekers krijgt uit Google. 

Ongeveer 25% van deze bezoekers klikken op Hans z'n affiliate link van het E-Book "Oplossen van Slaapproblemen". Dit zijn dus ongeveer 250 kliks per dag.

Het product heeft een conversie van 5%, wat dus betekend dat 1 op de 20 bezoekers het product koopt. 5% van 250 is 12 á 13 verkopen per dag. 

Hans zou met bovenstaande affiliate website dus ongeveer 13 x 12 = 156,- euro per dag dag verdienen. Dat is dus met één affiliate website. 

Nu is 1000 bezoekers per dag best veel, dit heb je niet zomaar. Daarom is affiliate marketing ook géén snel geld methode! 100 bezoekers per dag kun je realiseren binnen een paar maand met de juiste training...

Het mooie is nu dat er géén limiet is op het aantal websites dat je mag of kan hebben. Er zijn steeds meer internet ondernemers die tientallen van dit soort affiliate sites online hebben. 

Reken zelf maar uit wat dit dan oplevert...

Affiliate Marketing voor- en nadelen

Het mooie van het hebben van een succesvolle affiliate website is vooral dat je waar en wanneer je maar wilt kunt gaan werken. Je bent alleen een laptop en internet nodig.

Of je nu betrouwbaar thuiswerk wilt doen, in een strandtent zit of op een strand in Azië. Als jij internet hebt, kun jij geld gaan verdienen!

Voordelen Affiliate Marketing

 • Je hoeft geen klantenservice te doen
 • Geld verdienen terwijl je op vakantie bent
 • Je kunt bijna alles promoten wat er op het internet te koop is
 • Tijd- en plaats onafhankelijk werken
 • Ongelimiteerd inkomen potentieel
Succesvolle Affiliate Website tips en voorbeeld

Nadelen Affiliate Marketing

 • Grote leercurve (doorzettingsvermogen + lange adem hebben)
 • Inkomsten kunnen instabiel zijn
 • Je bouwt niet aan een eigen product (waarmee je nóg meer geld zou kunnen verdienen)

Affiliate Marketing zonder Website?

Kun je geld verdienen met affiliate marketing zonder een website? 

Als jij bijvoorbeeld een Instragram- of Facebook profiel hebt met duizenden volgers, dan kun je aan deze mensen producten promoten, en zo geld verdienen met affiliate marketing.

Heb je dit niet?

Dan kun je beter aan de slag gaan met een website. Met een website en een eigen blog met artikelen, kun je namelijk gratis zoekverkeer uit Google naar je site halen.

Het is niet moeilijk of technisch om een website te maken!

Veel mensen die willen starten met geld verdienen met internet zijn in de veronderstelling dat een website maken moeilijk en technisch is. 

op welke google pagina staat mijn website

Ooit was dit wel zo, maar dit is inmiddels ruim 10 jaar geleden. Nu is het echt een kwestie van een paar muisklikken. Als jij zelf een Facebook profiel kunt maken, kun je ook een eigen blog beginnen!

Iedereen kan dit. Mensen van achter in de 60 doen dit. Jongeren van 17 doen dit. 

Beste WordPress thema om zelf een website te maken?

Wij gebruiken inmiddels al weer een tijdje Thrive Themes voor al onze websites. Deze thema's en plug-ins zijn speciaal gemaakt voor optimale conversie door marketing experts. Deze tekstbox is bijvoorbeeld gemaakt met Thrive Architect in slechts een paar muisklikken!

Succesvolle Affiliate Website

Je bent na het lezen van dit artikel misschien ook wel benieuwd naar een voorbeeld van een succesvolle affiliate website.

Dat is dan ook wat ik je wil laten zien in dit hoofdstuk. Hoe moet het wel en hoe moet het niet?

Waar moet een succesvolle affiliate website aan voldoen?

De affiliate sites die het meeste geld opleveren hebben vaak de volgende dingen gemeen:

 • Bevatten waardevolle content
 • Duidelijke structuur en opbouw
 • Weinig tot geen advertenties of banners
 • Lossen problemen van de bezoeker op

Wanneer je site aan bovenstaande punten gaat voldoen, gaat je site opgemerkt worden door Google.

Het zit namelijk zo:

"Als bezoekers je site waardevol vinden, gaat Google je site ook waardevol vinden"

Het enige doel van Google is namelijk om de beste en relevantste sites boven aan te zetten in de zoekresultaten. 

Wanneer jou site waardevol én relevant is zul je al snel bovenaan staan in Google. Dit betekend als affiliate meer bezoekers, en dus meer verkopen.

Affiliate website Voorbeeld: Hoe moet het NIET!

In onderstaande video laat Jacko Meijaard zien hoe het NIET moet:

 Affiliate Website Voorbeeld: Hoe moet het WEL!

Dan hieronder een voorbeeld hoe het wel moet. De website in de onderstaande video levert zo'n 750,- euro per maand op. Dit bedrag zal de komende tijd alleen maar stijgen. Meer content = meer bezoekers = meer commissie = meer inkomsten.

Ben ik niet "te laat" om een Affiliate websiteite te beginnen in 2018?

Dit is een vraag die je als internet ondernemer  en affiliate marketeer vaak voorbij hoort komen. Het antwoord hier op is: "Absoluut NIET!".

Waarom?

Omdat er in Nederland nog amper concurrentie is.

In landen als de Verenigde Staten liggen ze ongeveer 5 jaar voor, daar is de concurrentie vele malen groter. 

Tuurlijk zijn populaire niches als Dating, Afvallen en Gezondheid al volop in beweging. Hier zie je de eerste grote affiliate websites ontstaan waartegen het opboksen steeds moeilijker zal worden. 

De taart is enorm groot en zal de komende jaren alleen maar groter worden

Tuurlijk zal het aantal affiliates ook gaan stijgen. Wanneer meer mensen uit hun comfortzone stappen en niet meer als loonslaaf willen werken, gaat dit enorm groot worden...

Dit is niet erg, meer concurrentie betekent ook dat de markt gezond is.

De komende jaren zal het aantal verkopen op internet alleen maar toenemen, dus er is meer geld te verdelen!

Succesvolle affiliate website maken? 

Op deze pagina heb je voorbeelden van succesvolle affiliate websites kunnen zien en tips kunnen lezen hoe het wel en niet moet.

Waar ik het nog niet met je over heb gehad is over de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

In de videotraining kun je stap-voor-stap met Jacko meekijken hoe hij een affiliate site opzet waarmee je passief (veel) geld op het internet kunt verdienen. 


Andere mensen lezen:

Bed en Breakfast Beginnen? Belangrijke Informatie + Tips!

Kun je Slapend Rijk Worden?

Zelf Een Betaalpagina Maken In 6 Simpele Stappen