• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat Is het Beste Affiliate Programma?

Wil jij tips om erachter te komen wat het beste affiliate programma is?

Dat zou zo maar kunnen als je op deze pagina terecht bent gekomen. Misschien wil je wel actief bezig met affiliate marketing maar weet je nog niet zo goed wat je wilt gaan promoten. 

Het kan ook zijn dat je al ongeveer weet wat je wilt maar nog niet weet waar je op moet letten. Hoe dan ook, op deze pagina zal ik je vertellen waar je op kunt letten bij het kiezen van het beste affiliate programma.

Ik ben inmiddels als weer een tijd mee bezig en kan je dus zeker wel wat tips geven!

Net Begonnen Met Affiliate Marketing?

Voordat ik je mijn tips ga geven voor het kiezen van het beste affiliate programma, wil ik JE eerst nog even vertellen waar je eerst op moeten letten. 

Het is namelijk zo dat veel beginnende affiliates te hard van stapel lopen. 

Wanneer je start met affiliate marketing als beginner is het belangrijk dat de basis begrijpt en stap-voor-stap naar een doel toe werkt. 

Je doelen halen over een bepaalde periode kan namelijk voor een mooie motivatie boost zorgen. Dit zal er weer voor zorgen dat je door blijft gaan. ENORM belangrijk bij affiliate marketing.

Google maar eens naar het "3 Feet From Gold" verhaal 😉 

Stap-voor-stap leren geld verdienen op het internet...

Voordat je dit artikel leest, raad ik je dan ook aan om hieronder mijn stappenplan om te starten met affiliate marketing te downloaden. 

Met dit stappenplank kun je globaal zien hoe je zelf een winstgevende affiliate website kunt maken. De tips verderop in het vervolg van dit artikel kun je gebruiken als een mooie aanvullen op dit stappenplan.

Het is de stap die je moet zetten nadat je voor jezelf duidelijk hebt in welke niche jij actief wilt zijn als affiliate.

7 Tips Om Het Beste Affiliate Programma te kiezen

Hieronder zal ik je in willekeurige volgorde mijn waardevolste tips voor het kiezen van het beste affiliate programma die bij jou niche past.

TIP #1: Check of de verkoper ondersteuning aanbied

Als een verkopende partij geld verdient door middel van affiliates dan is de kans groot dat ze je willen helpen met de promotie. 

Hoeveel tijd en energie hier ingestopt wordt vanaf de kant van de verkoper verschilt enorm. Voordat je dus besluit om een bepaald product te promoten kun hier bijvoorbeeld eerlijk een mailtje over sturen. 

Vraag direct op welke steunt jij kunt rekeningen als je het product gaat promoten. Afhankelijk van de reactietijd kun je meestal afleiden hoe serieus een verkoper bezig is met desbetreffende product. 

Krijg je binnen minuten of een paar uur antwoord zit je vaak goed, ook qua support. Krijg je echter een dag of dagen later pas reactie is de rest vaak ook niet op orde. 

Aansporing tot verkoop...

De beste verkopers (die zelf ook affiliates zijn of zijn geweest) houden affiliates bij in een mailinglijst en sporen affiliates aan op meer sales. 

Dit kan ik de vorm van wedstrijdjes onderling: "De affiliate me de meeste verkoper tussen X en X krijt een extra bonus van X euro!  Succes met promoten!"

Een andere veelgebruikte manier is een volumebonus. Wanneer je een x aantal verkopen haalt, krijg je bijvoorbeeld een cadeaubon of een bonus. 

TIP #2: Waar kun je het meeste mee verdienen?

Het is ook altijd goed om vrijwel direct te kijken hoe veel je verdient wanneer je een product succesvol promoot. 

Bij digitale producten ligt deze commissie vaak een stuk hoger (ebooks, trainingen) dan bij fysieke producten (koelkasten, tv's). 

De meeste best lopende digitale producten geven commissies tussen de 40 en 60%, met uitschieters naar wel 80%. Bij fysieke producten ligt het meestal commissie bedrag tussen de 3 en 10%. 

Een hogere commissie is niet altijd beter. Vraag en test vooral ook hoe goed een product converteert. 10 x 3,- euro commissie is nog altijd meer dan één keer 20,- euro. Verkijk je hier niet op...

Kijk bijvoorbeeld naar de verdiensten die je maakt per click op een product, in plaats van het commissie bedrag.

TIP #3: Hoe populair is een product in de zoekmachines?

De beste manier om een product te gaan promoten is via de zoekmachines. 

Het is namelijk gratis en je kunt mensen benaderen die al letter met de pinpas in de hand voor de computer zitten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een stevig potje te gaan bloggen. 

Anyways, het is dus belangrijk om een product te kiezen waarover je veel kunt schrijven.  Uit dit schrijven moeten artikelen voortkomen die het goed moeten gaan doen in de zoekmachines. 

Wanneer je eenmaal met een paar artikelen hoog in Google staat, zul je meer en meer commissies gaan verdienen. Simpelweg om je website meer bezoekers krijgt en er dus vaker op je affiliate link wordt geklikt. 

Zie ook: Op welke Google pagina staat mijn website?

TIP #4: Kies een alleen product die bij je website aansluit

Vaak zie je beginnende affiliates al snel van de ideale strategie afwijken dat voor een groot deel te wijten is aan ongeduldigheid. 

Ze hebben een website in bijvoorbeeld de klus niche en willen ook wel andere producten verkopen. Deze website in de klusniche heeft inmiddels redelijk wat bezoekers...

In plaats van het opzetten van een nieuwe website, gaat de affiliate op deze kluswebsite ook opeens trainingen over iets heel anderes promoten. De gedachten hierachter zijn meestal in de trant van: 

"Ik kan het altijd proberen; er zit vast wel een bezoeker tussen die dit wel wil kopen..."

Dit is een grote beginnersfout. Een bezoeker komt op een website met een bepaald doel. Met een probleem wat hij of zij opgelost wil zien. 

Jij bent waarschijnlijk ook op deze site om je wilt leren online geld verdienen (tip: download dit stappenplan ;))

Een bezoeker op een klus website zit niet te wachten op informatie over een totaal irrelevant product. 

Google zit hier ook niet op te wachten en zal je dit ook niet in dank afnemen. 

MAAK GÉÉN KERMIS WEBSITE

Een goede definitie die de maker van Internet Succes Gids hiervoor heeft is de kermis website. 

Dit is een drukke en kleurvolle website zonder specifiek doel met meerdere producten of advertenties. 

Lees in ons artikel over het maken van een succesvolle affiliate website meer over de do's en dont's bij het maken van een affiliate website.

TIP #5: Probeer niet het wiel opnieuw uit te vinden...

Wanneer je bezig gaat met het promoten van producten die al een tijdje op de markt zijn, ga dan eens op zoek naar de "top affiliates" van dit product. 

Kijk hoe deze top affiliates sites hebben opgebouwd en of deze affiliates ergens een top 10 hebben staan van best lopende producten.

Zo kun jij zelf tijd besparen en hoef je het wil niet opnieuw uit te vinden. Ga natuurlijk nooit content van andere websites gebruiken voor je eigen site. 

Google ziet de direct en zal je hier in de toekomst ook zeker voor straffen (in de vorm van een een lagere ranking in Google).

TIP #6: Bekijk de landingspagina's van de verkopers

Bekijk altijd de landingspagina's van de producten die je gaat promoten. 

Ik heb meerdere malen contact opgenomen met verkopers omdat ik een fout of een dode link tegenkwam op eren landingspagina. Zo laat je ook direct zien dat je een serieuze affiliate bent en zal de verkoper ook sneller bereid zijn om je te helpen. 

Vermeld altijd even je affiliate ID of volledige naam wanneer een verkoper een mailtje stuurt. 

Je moet je realiseren dat verkopers van populaire producten dagelijks met meerdere affiliates contact hebben.

Ze zien dan ook tal van affiliates afhaken door een gebrek aan doorzettingsvermogen. 

Jij bent toch niet zo'n affiliate die na een paar weken stop met de promotie? Laat dat dan ook aan de verkoper van het product merken 🙂

TIP #7: Test verschillende producten uit dezelfde markt

Wanneer je naar een aantal weken of maanden wat bezoekers begint te krijgen op je site, kun je gaan testen. 

Test meerdere producten die relevant zijn voor je website. Als blijkt dat een product goed converteert en dus commissies oplevert, kun je de promotieactiviteiten opschalen. 

Dit kun je doen door bijvoorbeeld meer artikelen te schrijven die naar een bepaald product linken. Je kunt ook je eerst inkomsten direct weer herinvesteren voor bijvoorbeeld betaalde promotie via Facebook. 

Meer Waardevolle Affiliate Marketing Tips...

Nu kan het zijn dat je na het lezen van dit artikel nog een beetje hulp nodig hebt met het opzetten van jou eigen succesvolle affiliate website. Bijvoorbeeld welke netwerken je het beste kunt gebruiken als beginner...

Daarom wil ik het nog even met je hebben over de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. In deze stap-voor-stap videotraining kun je zoen hoe een winstgevende site vanaf niets wordt opgebouwd. 

Via onderstaande link ga je direct naar een pagina waar je meer kunt lezen over deze door ons aanbevolen videotraining.

affiliate marketing revolutie inloggen

Geld leren verdienen met Affiliate Marketing? Meer dan 3440 mensen zijn je voorgegaan!

Andere mensen lezen:

Kun je Slapend Rijk Worden?

Crypto Masterclass Cursus (AllesOverCrypto.nl) Review & Ervaringen

Geld Verdienen Met AliExpress Of Alibaba?