• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld Verdienen Met AliExpress Of Alibaba?

Steeds meer mensen leren geld verdienen met AliExpress of Alibaba. Als jij deze pagina hebt gevonden, lijkt het jou waarschijnlijk ook wel wat om dit te leren. 

Misschien ben je al bezig met de verkoop van producten via het internet, en ben je benieuwd of dit ook via AliExpress mogelijk is. 

Het is maar goed dat je deze pagina hebt gevonden. Ik ga je namelijk van alles vertellen over deze webwinkels in het buitenland. Daarnaast zal ik ook wat geheimen met je delen over e-commerce (online handel).

Met welke methode verdienen Nederlandse e-commerce pro's het meeste geld? Hoe doen ze dit? Lees vooral even verder als je dat wilt weten!

Wat is AliExpress?

Laat me je eerst even vertellen wat AliExpress nou eigenlijk is. Het kan namelijk maar zo zijn dat je hier nog nooit van gehoord hebt. 

AliExpress is een webwinkel en online handelsplatform uit China. Het is vergelijkbaar met het Amerikaanse Amazon of het welbekende Nederlandse bol.com.

Er is het afgelopen jaar een enorme toename te zien in het aantal bestellingen van Nederlanders bij Chinese webshops.

 Je moet dan wel voor lief nemen dat de levertijd soms wel 60 dagen is én dat in sommige gevallen levering helemaal uit blijft. Verreweg de grootste afzetmarkt voor AliExpress is Rusland en natuurlijk China zelf. 

Je kunt er als Nederlander ook spullen kopen als consument. Door de lage prijzen in dollars kan dat bij sommige producten veel geld schelen. Als bedrijf koop je het bij de zakelijke kant van AliExpress; Alibaba. 

geld verdienen met alibaba
geld verdienen met aliexpress

Verschil tussen AliExpress en Alibaba

Alibaba kun je zien als het moederbedrijf van Aliexpress. Een soort Ahold van onze Albert-Hein.

Het groot zakelijk inkopen van producten gaat allemaal via Alibaba.

AliExpress is dus voor de consument. De producten die je op AliExpress zien, kun je dus in de meeste gevallen ook zakelijk inkopen via Alibaba. 

Kun je verkopen op AliExpress als Nederlander?

Nu ik wat meer met e-commerce bezig ben, zie ik vaak de de vraag "hoe verkopen via AliExpress?" voorbij komen. 

Verkopen op AliExpress kan zeker. Het is net als de Nederlandse bol.com ook een platform voor verkopers.

Het eerste wat je hiervoor moet doen is een account aanmaken via: https://login.aliexpress.com/

Je zult dan zien dat je heel wat gegevens moet invullen, waaronder je bedrijfsgegevens. Bij "Land of Tax" zul je zien dat Nederland er niet bij staat. Kies hier het land waar vandaan je de producten gaat verschepen. Voor de meeste Europese producten is dit Italië of Spanje.

Kun je geld verdienen met AliExpress?

Zoals je hierboven ook helpt kunnen lezen, is verkopen op AliExpress niet iets wat wat veel gebeurd.

Om geld te verdienen kun je namelijk beter inkopen bij Alibaba en verkopen in Nederland. Dit is dan ook hoe geld verdienen met Aliexpress, het dochterbedrijf van Alibaba, werkt.

Niet andersom dus. Dit is alleen mogelijk met winst als jij een specifiek product hebt dat bedoeld is voor specifiek de Chinese (of misschien Russische) markt. 

Als bedrijf inkopen of bestellen bij AliExpress?

Serieuze aantallen producten inkopen, met als doel deze weer door te verkopen met winst wordt natuurlijk gezien als een zakelijk handeling.

De zakelijk verkoop wordt  gedaan via de website van Alibaba, dit het moederbedrijf van AliExpressVoor een zakelijke bestelling en de transactie moet je dus niet op de website van AliExpress zijn.

Het is uiteraard ook belangrijk dat je een KvK-nummer hebt voordat je écht begint met inkopen en bestellen bij AliExpress/ Alibaba als bedrijf. 

omzet bol verkopen 2

In de bonussen van de Bol Masterclass kom je hier alles over te weten. Lees hier meer over in onze Bol Masterclass ervaringen.

Is producten van AliExpress/Alibaba verkopen legaal?

Mag dat eigenlijk wel? Producten inkopen vanuit China om ze vervolgens hier weer door te verkopen? Dat is toch wel een vraag die we vaak voorbij zien komen. 

Het antwoord hierop is uiteraard dat het gewoon is toegestaan en legaal is. Bijna alle producten op Alibaba en Aliexpress zijn namelijk speciaal gemaakt voor de wereldwijde verkoop

Sterker nog, de meeste producten worden gemaakt voor een niet Aziatische doelgroep.

Het merendeel van de producten is gemaakt voor de Russische en West-Europese markt.

Het blijft natuurlijk wel opletten bij producten die wat gevoeliger liggen. Hierbij kun je denken aan speelgoed voor baby's.

De producten in deze risico doelgroepen zijn echter ook niet de besten om te gaan inkopen. 

Tips voordat je iets gaat inkopen via AliExpress

Het is uiteraard niet verstandig om zonder onderzoek te gaan inkomen uit China. Laat me je daarom wat tips geven. 

Naast relevantie kennis in informatie opdoen aan de hand van een training persoonlijke/zakelijke skills) is het belangrijk om wat te weten van de wetten en regelgeving.

1. Houdt rekening met eventuele douanekosten/ invoerrechten

Je kunt dit exact berekenen met een website als http://www.invoercalculator.nl/

Als je eenmaal goed contact hebt met een leverancier kan hij dit je ook aangeven.

Bij bedragen onder de 150,- euro zijn er geen douanekosten. 

2. Andere bijkomende kosten (naast invoerrechten)

Naast de invoerrechten (douanekosten) zijn er ook de wat bekendere zakelijke kosten. Denk hierbij aan btw en inklaringskosten. Met btw ben je hopelijk al wel bekend. 

Inklaringskosten zijn kosten die een vervoersbedrijf rekent voor het regelen van een douane-inklaring.

de methode bol masterclass ervaringen

3. Rekening houden met levertijd van het product

Nu is het natuurlijk niet zo dat een product binnen een paar dagen in huis hebt. 

De levertijd van AliExpress staat zakelijk officieel tussen de 3 en 60 dagen. Meestal is een levering rond de 20 dagen onderweg, soms langer.

Wanneer je eenmaal wat vastere leveranciers hebt, kan het zijn dat je wat prioriteit krijg, hierdoor kun je de levering met een weekje verstellen.

Hoe weet je welke producten je met winst kunt verkopen?

Nu vraag je je misschien wel af hoe je erachter kun komen welke producten je moet inkopen. Dit is natuurlijk wel belangrijk om te weten als wilt leren geld verdienen met AliExpress.

Het is de bedoeling dat je producten inkoopt, die je met winst weer kunt door verkopen. Hoe kun je weten welke producten je moet inkopen? 

Dat is een kwestie van goed onderzoek doen. Dit is een enorm belangrijke stap waar je veel aandacht aan moet besteden.

Iets inkopen wat je vervolgens niet kunt verkopen is natuurlijk iets wat je moet proberen te voorkomen. Dit kan je namelijk veel geld kosten.

Zoals Winston Zwemmer hieronder in de video aangeeft, gaat het allemaal om de data. Het is een kwestie van testen met de juiste tools.

Zelf koopt hij alleen producten in die minimaal 2000,- euro per maand omzet opleveren. Hij berekend dat met een speciale tracking sheet.

Doorverkopen van producten uit China

Een populair en aan te raden manier om producten - die je hebt inkocht in China - door te verkopen, is via het platform van het welbekende bol.com.

Het verkopen via bol zorgt ervoor dat je de producten naar het magazijn van bol.com kunt sturen. Bol.com regelt de betaling én verstuurt jouw product naar de klant die product heeft besteld. 

Hiervoor pakt bol.com natuurlijk wel en percentage van de omzet. Dit heeft ook wel LVT of Logistiek Via Bol.com (link)

Onder de streep is het namelijk niet te doen om zelf de betaling en levering van de producten te organiseren.

Tenzij je natuurlijk vele uren per week wilt besteden aan inpakken, betalingen en klantenservice (alleen al een fulltime baan). Dit kun je dus veel beter uitbesteden aan een logistieke gigant als bol.com.

Nieuwe slimme e-commerce methode

Dropshipping zonder eigen website, via bol.com, is dus dé nieuwe methode van de grootverdieners. Het enige wat jij dus doet is het kiezen, inkopen en testen van verschillende producten. 

Als je eenmaal weet welke producten winstgevend zijn kun je beginnen met eindeloos opschalen. 

Heb je een winner product gevonden? Dan is het een kwestie van meer inkopen en de actuele voorraad in de gaten houden in de digitale omgeving van het bol.com platform.

omzet bol verkopen 1

De resultaten met deze methode zeggen dan ook meer dan genoeg. Er zijn tieners van rond de 16 die hier al honderden euro's per maand mee verdienen.

Ook zijn er voorbeelden te zien van mensen die letterlijk hun baas hebben ontslagen, en nu financieel vrij zijn.

Volg Vrijblijvend Deze Online Training

Op deze pagina heb je van alles kunnen lezen over geld verdienen met AliExpress en Alibaba. Nu kan het zijn dat je er ook aan zit te denken om op deze manier geld te gaan verdienen. 

Daarom wil het nog een met je hebben over de Bol Masterclass. Een volledige online videotraining mét community die je hier alles stap-voor-stap over leert.

De maker van deze training heeft zelf al meer dan 3 miljoen euro omgezet met deze methode, en weet dus wel waar hij over praat. 

Via onderstaande knop kun je je direct aanmelden voor een tijdelijk gratis training van Winston. 

Andere mensen lezen:

Winston Zwemmer – E-Commerce Coach bij Team Unstoppable

Kun je Slapend Rijk Worden?