• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 6 Manieren Om Je Doelen Toch Te Halen

Er is een reden waarom zo weinig mensen écht succes behalen, en niet alleen in de vorm van het worden van een superster of een ondernemer met een miljoenenbedrijf.

Het is verbazingwekkend hoeveel mensen moeite hebben met het halen van de meest simpele doelen: opstaan bij de eerste wekker, een boek per maand lezen, of wekelijks naar de sportschool gaan.

Mensen hebben geen problemen met het stellen van doelen, maar er zijn maar weinig die zo ook daadwerkelijk halen. Hoe kun jij ervoor zorgen dat jij niet onder deze groep mensen gaat vallen?

Wat zijn de beste manieren om toch je doelen te halen?

 

1)  Formuleer realistische doelen

Het stellen van doelen is iets wat wij Nederlands maar al te graag doen. Het is natuurlijk ook gewoon leuk om aan doelen te werken.

We gaat zitten met een pen en paper en een kopje koffie en beginnen vol inspiratie met het schrijven van de dingen die wel allemaal gaan of willen doen.

Maar dat is het makkelijke gedeelte, en ook direct waar de meeste mensen de mist in gaan. Ze gaan de mist in omdat ze onrealistische doelen voor zichzelf stellen. Ze verwachten te veel binnen een te korte tijd. De realiteit is vaak dat de tijd toch wel heel erg snel  gaat.

Stel dus realistische doelen voor je zelf. Begin met kleinere doelen en bouw het langzaam op. De kleine succesjes van het halen van kleinere doelen gaan je leren om grotere doelen te halen.

2) Houd jezelf verantwoordelijk

Dit is waar je vrienden of familie een grote rol kunnen spelen in je persoonlijke ontwikkeling.

Het maakt niet uit of het nu een goede vriend is of je broer of zus. Het helpt enorm om je doelen met iemand te delen, zodat zij weten wat je van plan bent om te gaan halen. Ze kunnen je dan helpen in je weg naar je doelen toe.

Al is het al de vraag hoe het staat met de voorgang van de doelen die je gesteld hebt. Het is een goede stok tussen de deur. Dus zoek iemand die je hierbij kan helpen, zodat ook jij je dromen kerkelijkheid kan laten worden.

realistische doelen formuleren

3) Omring jezelf met mensen die je inspireren

Dagelijks samenwerken met mensen die je niet inspireren kan erg slecht zijn voor het halen van je gestelde doelen. Je kunt het vergelijken met de saaiheid van het spelen van een spelletje tegen iemand die nog niet eens de basisregels weet.

Om van doel naar doel te kunnen gaan moet je constant blijven groeien. Je stelt immers geen doelen voor waar je dit moment staat in je leven. Je  stelt doelen voor waar je wilt zijn in je leven.

Als ik het kan, kan iedereen het!  – Jacko Meijaard

Een goed voorbeeld van iemand die mensen graag inspireert is Jacko Meijaard, hij helpt mensen met geld verdienen op het internet.

Lees Jacko’s volledige verhaal hier >>

En luister bijvoorbeeld deze inspirerende podcast:

Om de stap te zetten naar die persoon, die plek waar je naartoe wilt, moet je jezelf omringen met mensen die daar al zijn.

Dan gaat het een stuk makkelijker om zelf dat doel te bereiken.

4) Schrijf het op

Een simpele en effectieve manier is, behalve van het opschrijven van je doelen, is het opschrijven van de STAPPEN die nodig zijn om het doel te behalen.

Belangrijk hierbij is dus dat je bijvoorbeeld dagelijks  of wekelijks na gaat hoe je je tijd hebt besteed. Als je te weinig tijd besteed aan het halen van je doelen, laten we zeggen, 15 uur per dag, is er één ding zeker: je zult ze nooit halen.

Maak niet zo maar To do lijstjes, en stel geen doelen voordat je weet welke stappen je moet bewandelen.

Hij bijhouden van progressie is essentieel als jij toch je doelen wilt halen.

5) Leer “Nee” te zeggen

Kijk eens goed om je heen.

Kijk eens goed hoe de meeste mensen in jouw omgeving hun”vrije” tijd besteden. Overal waar je komt en waar je mensen ziet, zie je plezier.

Er zijn kroegen, restaurants, parken etc. Het is niet dat deze dingen slecht zijn. Integendeel, ze zijn vaak altijd geopend en kunnen een grote bron van inspiratie en afleiding zijn.

Het vervelende is dat je om je doelen te bereiken, constant NEE moet zeggen tegen deze plezierige dingen. Je komt onder druk te staan van vrienden en familie, je moet dingen gaan afzeggen.

Even voor de duidelijkheid, het is niet zo dat je als een kluizenaar moet gaan leven. Het gaat erom dat je je doelen VOOROP stelt, al het andere komt op de tweede plaats.

Als het niet bijdraagt aan je beoogde doel, zeg: “Nee”

focus jezelf om je doelen toch te halen

6) Doe iets waar je blij van wordt

Het aller belangrijkste is nog wel een hele voor de hand liggende.  Een doel die je stelt waardoor je aan iets moet werken waar je niet gelukkig van wordt, gaat gewoon niet werken.

Je zult het doel gewoonweg niet halen.

Je kunt je zelf dwingen en keihard werken, maar het hele proces is waar het om gaat. Het proces zal op deze manier zo saai en inspirerend voor je zijn dat je er vaak slechter uit komt. Het is welbekende oorzaak van zogenaamde “burnouts”.

Natuurlijk zullen er stappen in je doel zijn die je minder prettig zult vinden om te doen. Dit zal ook niet weg gaan. Als deze minder leuke dingen echter bijdragen aan het doel dat je voor jezelf voor ogen hebt, is het al een stuk minder erg om te doen.

Je zult de waarde van deze minder leuke stappen zien en hoe ze bijdragen aan je eindresultaat. Ga jezelf dus ook zeker afvragen voordat je gaat zitten om je doelen op te stellen: welke handelingen, stappen en kleinere doelen moet ik halen om dit einddoel te halen?

Zijn die kleine handelingen wel dingen die je interessant vind?

Als dit niet zo is, denk er nog even goed over na want het proces voor het halen van je doelen gaat dan niet prettig voor je worden.

Je wilt dus doelen stellen die meer gefocust zijn op het proces, al die kleine dingen/handelingen die je moet gaat doen om het grotere doel te halen.

Doe iets waar je blij van wordt en ook jij zult je doelen gaat halen.

Andere mensen lezen:

Unstoppable Mindset Cursus Review – Lifechanging Concepten?

Dromen over Geld: Wat kan dit betekenen?

Jacko Meijaard: Wie is Jacko en is hij écht een Expert?