• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Affiliate Betekenis: Wat Betekent Affiliate Precies?

Ben jij opzoek naar een duidelijke affiliate betekenis? Oftewel, ben je op zoek naar wat affiliate precies betekent en wat het eigenlijk is? 

De kans is zeker aanwezig als je op deze pagina terecht bent gekomen. Misschien heb je het ergens gehoord en ben je gaan zoeken op Google en ben je zodoende op deze pagina gekomen. 

Hoe dan ook, op deze pagina ga ik je precies uitleggen wat affiliate is waarom je het steeds vaker hoort. 

Affiliate Marketing is Hot

Naast dat ik ga vertellen wat affiliate precies betekent, ga ik je in dit artikel ook vertellen wat je nu eigenlijk allemaal kan als affiliate en met affiliates. 

Ook zul je na het lezen van dit artikel in gaan zien waarom affiliate marketing zo hot is, en waarom het nog maar in de kinderschoenen staat (vooral in Nederland).

Laten we beginnen met de definitie van het woord "affiliate".

Affiliate betekenis

Een affiliate is een persoon die producten promoot van andere personen. 

Vaak wordt een affiliate ook wel een partner of een publisher genoemd. Partner als in een op resultaat gebaseerd samenwerking zonder aandelen of wat dan ook. 

Sommige affiliate netwerken noemen affilites ook wel publishers. In het Nederlands kun je dit het beste vertalen naar "uitgevers". In deze context wordt dan bedoeld dat dit mensen zijn die content uitgeven waarin ze een bepaald product promoten. 

affiliate marketing voor dummies

Win- win situaties creëren

Waarom is affiliate marketing zo'n populair online verdien model?

Nou, dat zit in het feit dat het verdienmodel een aaneenschakeling is van win-win situaties. Alle partijen worden er namelijk beter van. De koper, verkoper én de affiliate.

Een potentiële klant krijgt (meestal) waardevolle informatie over een product en kan het product kopen dat hij zoekt. De maker/ verkoper van het product krijgt hierdoor meer verkopen (op de automatische piloot) en de affiliate (promotor) krijgt voor deze verkoop een commissie. 

Affiliate Netwerken 

Nu je weet wat de affiliate betekenis is, ga ik je wat vertellen over affiliate netwerken. 

Laat ik beginnen met uitleggen wat deze netwerken precies zijn en waarom ze zo belangrijk zijn. 

Wat zijn Affiliate Netwerken?

Affiliate netwerken zijn de partijen die het mogelijk maken dat de affliates hun werk kunnen doen. Het doel van affiliate netwerken is dan ook om affiliate en productverkoper bij elkaar te brengen. 

Zo kun je binnen het affiliate netwerk producten zoeken die je wilt promoten en promotiemateriaal vinden. Ook kun je vaak contact maken met de producteigenaar.

Affiliate netwerken verdienen geld door bijvoorbeeld netwerk vergoedingen te rekeningen. Dit is vaak en bepaald percentage dat word berekend aan de hand van hoeveel omzet je genereerd als producteigenaar.

PayPro is een welbekend affilliate netwerk in Nederland.

Affiliates maken kunnen gratis gebruik maken van de diensten. Zij creëren namelijk de omzet voor de producteigenaren en dus ook voor het affiliate netwerk. Hoe meer affiliates hoe beter het dus is voor een netwerk. 


Affiliate Marketing in Nederland

Affiliate marketing in Nederland staat zoals je misschien al weet nog in de kinderschoenen. 

Helemaal in vergelijking met landen als de Verenigde Staten. Ik schat dat ze hier ongeveer vijf jaar voor lopen als het gaat om affiliate marketing. Hoe komt dit?

Dit komt vooral doordat in desbetreffende landen (VS, UK) Amazon een enorm goed en groot affiliate netwerk heeft. Hierdoor kunnen digitale ondernemers met de juiste instelling en wat doorzettingsvermogen een complete online business opbouwen. 

Sinds de komst van PayPro en opkomst van Coolblue is dit in Nederland ook zeker mogelijk. Er is namelijk nog enorm weinig concurrentie in Nederland als het gaat om affiliate marketing.

Het Grootste Affiliate Marketing Forum

Een enorm goede plek om gelijkgestemden en veel te leren in korte tijd, is een forum.Je doet er dan ook goed aan om als beginner een kijkje te nemen op een forum. 

Het beste online geld verdienen forum (affiliate marketing) is het Internet Succes Gids forum van Jacko Meijaard. Inmiddels heeft dit forum dat in de zomer van 2016 is begonnen, al meer dan 3600 leden. Hiervan zijn enige tientallen dagelijks actief.

Je kunt er terecht voor al je vragen als het gaat om geld verdienen op het internet.

Affiliate Marketing in België

Net als in Nederland zijn er in België nog meer dan genoeg kansen. 

Affiliate marketing in België staat ook nog in de kinderschoenen. Als Belg heb je ook het voordeel dat je toegang hebt tot de Nederlandse affiliate netwerken.

Je kunt je bijvoorbeeld bij PayPro als belg aanmelden als affiliate. Dit is gedaan om dat men tot wel merkte dat veel klanten en affiliates uit België afkomstig waren. 


Geld Verdienen met Affiliate Marketing

Het is misschien al geen verassing meer voor je dat er enorm veel geld verdiend wordt met affiliate marketing. Er zijn overal ter wereld mensen die letterlijk duizenden euro's per maand verdienen met alleen een laptop en internetverbinding. 

De websites van deze digitale ondernemers zijn 24 uur per dag 7 dagen per week online.

Ze laten het internet voor hun werken, in plaats van andersom!

In Nederland staat dit, zoals je al hebt kunnen lezen, nog in de kinderschoenen. Dit betekent dat er nog enorme kansen liggen voor digitale ondernemers. Check ook onderstaande podcast van Jacko Meijaard, waarin hij je verteld dat affiliate marketing eigenlijk best simpel is.

Onafhankelijk van locatie én tijd

Vraag jij je ook wel eens af hoe het kan dat sommige mensen de hele wereld rond reizen en het lijkt of ze een oneindige zak geld hebben?

Vaak denk je dan: "Dit zou wel weer een paar duizend euro van papa  hebben gekregen".

Dit dacht ik dan ook vaak voordat ik met affiliate marketing begon. Ik weet nu echter wel beter. Ik weet dat er manieren zijn om via het internet, dus alleen met een laptop en internet, veel geld te verdienen. 

Vaak genoeg om te blijven reizen, helemaal wanneer men op locatie nog wat bij gaat klussen. 

De Beste Affiliate Marketing Videotraining van de Benelux

Wil jij nu ook weten hoe je geld kunt gaan verdienen met affiliate marketing?

 Dan nodig ik je bij deze uit om te starten met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. 

Een complete videotraining waarin Jacko laat zien hoe hij duizenden euro's per maand verdient met affiliate marketing. Ik snap dat je nog wat sceptisch bent en het eerst met eigen ogen wilt zien. Geen probleem, een beetje achterdocht op het internet is goed. 

Via onderstaande link schrijf je je in op Jacko's mailinglijst en zal hij je precies uitleggen wat er allemaal nodig is om succesvol te worden als affiliate marketeer.

affiliate marketing revolutie inloggen

Leren geld verdienen met Affiliate Marketing? Schrijf je dan in op onderstaande pagina!
Andere mensen lezen:

Kun je Slapend Rijk Worden?

Crypto Masterclass Cursus (AllesOverCrypto.nl) Review & Ervaringen

Geld Verdienen Met AliExpress Of Alibaba?