• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 Manieren Om Gemotiveerd Te Blijven Wanneer Je Wilt Opgeven

“Failure will never overtake me if my determination to succeed is strong enough.” — Og Mandino

Een van de moeilijkste dingen in het leven is zorgen dat je regelmatig buiten je comfortzone stapt. Het is moeilijk om het licht aan het einde van een donkere tunnel te zien. 

Het is ook moeilijk om gemotiveerd te blijven als het liefst is wat je doet opgeven is. Hoe is het dan mogelijk om toch door te blijven gaan wanneer je het het echt even helemaal niet meer ziet zitten?

Het is makkelijk om op te geven wanneer je hebt ervaren hoe het is om keihard te falen. Hier is een simpele reden voor. Het is namelijk zo dat succes net voorbij je comfortzone ligt. 

Succes is niet iets wat je aan komt waaien.  Het is het resultaat van gefocust werken aan iets voor een lange periode. We willen allemaal dat succes iets is wat naar een dag al aan komt waaien. Dat is iets menselijks. Je kunt het vergelijken met het feit dat mensen van nature erg lui zijn.

Vroeger was energie besparen namelijk van levensbelang. Je had altijd genoeg energie nodig om te kunnen jagen voor voedsel anders had je geen kans om te overleven. 

Heb je ooit die afbeelding gezien van die twee mannen opzoek naar waardevolle stenen? Een van de mannen geeft net op, een stukje voor een gigantische diamant afzetting. Met gebogen hoofd keert hij terug en z'n motivatie is gedaald tot 0.

gemotiveerd blijven tips

Dit is precies hoe succes werkt. Het komt niet gemakkelijk. Wanneer je eindelijk succes zult hebben is het niet voor niets geweest.

Waarom Het zo moeilijk Is om gemotiveerd te blijven

Het is oké om te falen. Er is helemaal niets mis mee. Onze maatschappij heeft er wel een enorme taboe saus overheen gegoten.

Een bedrijf "failliet" laten gaan kan ook gewoon een strategische beslissing zijn, iets wat de meeste mensen zich niet eens realiseren. 

Er is echter een groot en belangrijk verschil tussen falen en opgeven. Bij opgeven vergooi je alle kansen om je doelen te bereiken. Je gaat terug naar het startpunt, net als de man in de afbeelding.

Het kan zijn dat je jezelf wel een beetje herkent in die man op de afbeelding. Misschien ga je zelf wel door een moeilijke tijd op het moment dat je dit leest. Misschien voelt het wel een beetje alsof je doelen helemaal niet haalbaar zijn. 

Doorzettingsvermogen

Doorzetten is als een spier in je hersenen. Je moet het ook trainen om te falen. Het klinkt misschien raar als elk deel van je lichaam uit uitschreeuwt om op te geven.

Wanneer dit het  geval is moet je nooit opgeven. Het betekent namelijk dat er mooie dingen gaan gebeuren. Denk dan aan mooie quotes die 100% waar zijn, zoals:

“Entrepreneurship is living a few years of your life like most people won’t so you can spend the rest of your life like most people cant.”

Hoe Blijf Je Gemotiveerd?

Er zijn genoeg manieren om zelfs in de slechtste tijden gemotiveerd te blijven. Zelfs als je er helemaal klaar mee bent en écht de handdoek in de ring wil gooien. 

Net als de bovenste man in de afbeelding zijn er verschillende manieren om gemotiveerd te blijven. Je doelen moeten er allereerst voor zorgen dat je buiten je comfortzone blijft stappen. Alleen dan kun je echt groeien als persoon.

Zijn deze doelen makkelijk? Waarschijnlijk niet. Zijn ze het waard als je ze haalt? Zeker weten! 

Waarom? Omdat wanneer jij gemotiveerd blijft, je leven een stuk beter zal zijn. Je kunt werkelijk alles bereiken wat je maar wilt. Net als met online geld verdienen is "The Sky Letterlijk The Limit".

#1 - Ga De Diepte In

Wat hiermee wordt bedoel is dat je echt naar de diepste verlangens achter je doelen moet kijken. 

De redenen die jij bedenkt waarom je een bepaald doel moet bereiken, zijn enorm belangrijk. Zonder deze diep liggende redenen is de kans groot dat je je doelen niet zult halen.

Vage redenen en doelen die je je nog niet eigen hebt gemaakt zijn slechts verzinsels. 

#2 - Schrijf Je Doelen Op

Er zijn veel mensen die dit maar raar vinden om te doen - je doelen opschrijven. 

Toch hebben verschillende studies wel degelijk aangetoond dat simpelweg opschrijven van doelen enorm helpt. 

Bij het opschrijven van je doelen moet je actief nadenken over je leven. Wat heb je al bereikt en wat wil nog bereiken?

Tony Robbins heeft ooit gezegd dat mensen overschatten wat ze kunnen doen in een jaar, maar juist onderschatten wat ze kunnen doen in 10 jaar. Het gaat allemaal het denken aan de lange termijn.

#3 - Zoek Een Mentor

Wat veel succesvolle mensen direct aanraden is het zoeken van een mentor. Iemand die op dit moment al succesvol is in dat gene wat jij ook ooit hoopt te zijn. 

Hij weet namelijk al wat de grootste valkuilen zullen zijn op de weg die jij straks gaat bewandelen. Klink mooi toch? Dat is het ook. Iemand die je om advies kan vragen als je niet opschiet. 

Ook al heb je nu nog geen mentor, blijf altijd uitkijken naar die persoon die jou verder kan helpen in je leven en met je doelen.

#4 - Blijf In Beweging

Het maakt niet uit als je nu een uur per dag gaat hardlopen of in de ochtend een blokje met de hond een rondje doet. Wat je ook doet, doe iets waardoor je bloeddoorstroming op gang komt. 

Het is enorm belangrijk. Soms vergeten er al het andere belangrijke wanneer we ons focussen op onze andere doelen.

Sporten zorgt dat je mentaal en fysiek sterker zult worden. Als je op dit moment niet genoeg beweegt, doe je jezelf tekort. Het lichaam produceert allerlei zeer belangrijke stofjes tijdens lichaamsbeweging. Stofjes die ons gelukkig maken en houden. 

#5 - Wees Waardevol Voor Anderen

Waarde kunnen geven aan andere is één van de dingen waar een mens gelukkig van wordt. 

Deze waarde hoeft natuurlijk niet altijd geld te zijn. Tijd is een een waardegoed. Tijd is veel meer waard dan geld omdat we allemaal vierentwintig uur in een dag hebben. Ga dan ook zorgvuldig met je tijd om. 

Wanneer je goede dingen voor anderen doet, zul je je beter en krachtiger voelen. Dit kan voor enorm veel motivatie zorgen. Als je dit nog niet geprobeerd hebt, probeer het maar. 

Meer Motivatie Nodig? Check Podcasts van Internet Succes Gids.

Wil jij meer horen over motivatie? Er is geen betere motivatiebron dan verhalen aanhoren van succesvolle mensen. 

Ook deze succesvolle mensen, zoals Jacko Meijaard, zijn met 0,0 begonnen. In één van z'n podcasts verteld Jacko dat hij er drie maand over heeft gedaan om 1,- euro te verdienen op het internet. 

Hij moest alles zelf uitzoeken. In die tijd waren er namelijk nog geen videotrainingen als de Affiliate Marketing Revolutie, die je stap-voor-stap vertellen hoe je geld kunt verdienen via het internet. 

Andere mensen lezen:

Unstoppable Mindset Cursus Review – Lifechanging Concepten?

Dromen over Geld: Wat kan dit betekenen?

Jacko Meijaard: Wie is Jacko en is hij écht een Expert?