• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dromen over Geld: Wat kan dit betekenen?

Heb jij wel eens dromen over geld, maar weet je niet zo goed wat ze betekenen? 

Mooi, dan heb je de juiste pagina gevonden! Wij zijn namelijk al een tijdje gefascineerd over dromen die met geld te maken hebben, en hebben voor je uitgezocht wat ze zouden kunnen betekenen.

Misschien dat je zelf onlangs hebt gedroomd over geld op een bepaalde manier en ben je nu nieuwsgierig wat je hier nou precies mee moet. Wetenschappers zijn er namelijk nog helemaal niet achter wat dromen nu precies betekenen. Zijn dromen echt bedrog? Of heeft je brein wel degelijk een soort van gelijk?

Einstein stond er bijvoorbeeld om bekent dat hij extra lang sliep (zo'n 13 uur per dag) omdat hij in zijn dromen de beste ideeën opdeed. 

Als hij in de ochtend wakker werd, moest hij eerst een uur lang notities maken omdat hij zoveel inspiratie had opgedaan in z'n dromen. Ben jij stiekem ook een Einstein? 

Laten we eens kijken welke dromen over geld het meest voorkomen.

Deze informatie hebben we achterhaald door te kijken waar mensen het meeste op zoeken via Google én uit eigen ervaringen.

Dromen over geld hebben meestal te maken met macht, zelfvertrouwen of rijkdom.

Deze dromen kunnen ook betekenen dat succes voor het oprapen ligt en dat je snel actie moet ondernemen (Einstein). Dit is belangrijk omdat dromen meestal enorm snel vervagen.

Wanneer je droomt over geld hoeft dit niet altijd een materialistische betekenis te hebben. Het kan ook een spirituele betekenis hebben in de vorm van zelfvertrouwen, succes of verandering in normen en waarden.

Verder is het goed om te weten dat dromen altijd negatief of positief kunnen worden geïnterpreteerd. De manier waarop je droomt (bijvoorbeeld je gevoel bij of gevoel tijdens de droom) kan je hier vaak meer over vertellen.

Dromen over geld besparen

Bij dromen over geld besparen ligt de betekenis vaak in de hoek van persoonlijke belang, veiligheid en verantwoordelijkheid. 

Vaak betekend het dat het je (onbewust) niet helemaal lekker zit dat je meer bezit dan je nodig bent.

Een soort van schuldgevoel.

Je bent wel verantwoordelijk en hebt de afgelopen tijd bijvoorbeeld veel geld opgepot waarmee je niet goed weet wat je er mee moet doen. 

Aan de andere kant kan een droom over het besparen van geld ook aangeven dat je wat meer moet genieten van het leven. Je hebt bijvoorbeeld een beetje last van verzamelzucht en wil alles oppotten voor "later".

Dit kan je hinderen om je geld te delen met anderen en er van te kunnen genieten. Het kan bijvoorbeeld een indicatie zijn van een niet optimaal evenwicht tussen geven en nemen

Dus: Deze droom kan positief zijn omdat je waarschijnlijk een verantwoord persoon bent die goed voorbereid is. Aan de andere kant weet je niet goed wat je met geld moet doen, en kun je er niet echt van genieten. Je voelt je misschien schuldig omdat je zoveel bezit. Ook kun je moeilijk een evenwicht vinden tussen geven en nemen. Dit kan bijvoorbeeld ook in relaties (over het geven waarde in het algemeen, in de vorm van liefde etc.) een probleem zijn.

Dromen dat je rijk bent

Dromen dat je rijk bent is één van de meest voorkomende dromen. 

Aan de ene kan kun je rijk zijn uitdrukken in geld en bezit. Het is echter vaak zo dat dromen over rijk zijn niet materialistisch zijn.

Het kan ook rijkdom zijn in de vorm van liefde en relaties.

Misschien heb je onlangs nog afgesproken met een paar waardevolle vrienden die je al een tijdje niet gesproken hebt. Ook dit kan resulteren in dromen dat je veel bezit en dus rijk bent.

Het kan ook een betekenis hebben in de vorm van prestatie. Je harde werk staat op het punt om beloond te worden of je hebt onlangs wat belangrijke persoonlijke doelen behaald. 

dromen over jackpot winnen betekenis

Wanneer je droomt over andere mensen in je droom die rijk zijn (en jij niet) kan dit betekenen dat je meer steun moet en kunt zoeken bij je geliefden en andere mensen om je heen. 

Dus: Vaak een droom die voorkomt bij of tijdens het behalen van doelen of weerzien van belangrijke mensen in je leven. Hard werk zal altijd beloond worden. Kan ook betekenen dat je meer steun moet zoeken van mensen om je heen (mensen meer betrekken in je leven). 

Dromen over geld ontvangen

Eén van de positievere dromen voor veel mensen. Positief omdat er vaak gevoelens van geluk en status bij deze droom vrijkomen. 

Bij het wakker worden wil je meestal niet dat de droom voorbij is. Het is een droom die vaak een indruk geeft in het gene wat jou gelukkig maakt in het leven.

Bij deze droom is het dus belangrijk de letten om de context. Wie waren er allemaal in de droom aanwezig? 

Dus: Vaak zijn deze dromen een ideaal of verwachting van wat je wilt in het leven op het gebied van liefde en relaties maar ook "echte" rijkdom in vorm van geld. Wanneer de context van je droom meer gericht is op objecten (niet op personen) dan kan het zomaar een indicatie zijn van toekomstige rijkdom.

Dromen over geld stelen

Met dromen over geld stelen denken we al snel enorm negatief. Het is namelijk verboden in de wet.

Toch hoeft een droom waarin je geld steelt niet altijd negatief te zijn...

Het kan bijvoorbeeld betekenen dat je voor jezelf opkomt, en dus niet zo maar over je heen laat lopen. Dit kan goed werken op zakelijk gebied. Verder kan het ook betekenen dat je niet met normale "dingen" aan je behoeften kunt komen. 

Je bent waarschijnlijk een persoon die behoefte heeft aan extremere dingen in het leven. Je bent bijvoorbeeld een beetje een "adrenaline junkie".

De context van ook deze droom is enorm belangrijk. Deze droom kan natuurlijk ook betekenen dat je jezelf onbewust hebzuchtig en egoïstisch vindt. Je onbewuste probeert je duidelijk te maken dat wat meer rekening moet houden met anderen en niet altijd voor eigenbelang moet gaan.

Dromen over geld verliezen

Bij dromen over geld verliezen komen vaak veel negatieve gevoelens bij kijken. 

Het zijn dan ook echt van die dromen die in de buurt van nachtmerries komen. Ze maken menig mens 's nachts dan ook echt wakker. 

Dromen over geld verliezen kan verschillende dingen betekenen. Vaak geven deze dromen aan de je op dit moment veel stress hebt. Je kan zelfs dicht bij een burn-out zitten.

Het kan een indicatie zijn van je hersenen om het rustiger aan te doen. 

Geld verliezen in je dromen kan naast een materiële betekenis ook aangeven dat je op dit moment wat leegte hebt in je leven. Het kan zelfs zijn dat je je op dit moment wat eenzaam voelt. 

Bij mensen die een relatie hebben komt deze droom ook wel voor. Dan betekent dit vaak dat de relatie tussen geven en nemen met je partner, wel evenwichtiger mag.

Dromen over geen geld hebben

Wat ook wel eens voorkomt is het dromen over geen geld hebben.  

De betekenis van deze droom kun je het zelfde zien als het dromen over geld verliezen. Vaak is dit een wat depressie versie van die droom.

Deze droom komt vaak voort uit angst. Angst om je positie op de wereld kwijt te raken. Zo'n droom kan ontstaan door onderliggende onzekerheid. 

Onzekerheid of je de doelen die je jezelf gesteld hebt wel kan behalen. Vaak ben je ook wat bang om niet relevant gevonden te worden. 

Dromen over Jackpot winnen

Droom jij wel eens over het winnen van de Jackpot in de Staatsloterij?

Vaker dan niet is deze droom helaas vrij negatief. Deze droom komt namelijk vaak voor bij mensen die te impulsief zijn en veel aan het toeval overlaten. 

Toch kan het ook zo zijn (draait allemaal weer om context) dat er een specifiek onderwerp aan bod komt in je droom. Dit kan juiste betekenen dat je een bepaald risico zou moeten of kunnen nemen die wel eens goed uit kan pakken (op bijvoorbeeld zakelijk of liefdes gebied).

Dromen over veel geld uitgeven/weggeven

De droom over veel geld uitgeven is vaak een onderdeel van de droom over het winnen van de Jackpot. 

Dit kan een aanvullende betekenis hebben. Wanneer je bijvoorbeeld droomt over het weggeven van geld, kan dit betekenen dat je op zoek bent naar nieuwe dingen in het leven. 

Jij wil je ervaringen in het leven dolgraag delen met je geliefden. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar nieuwe liefde. Je voelt je een beetje opgesloten in je huidige "sleur".

Het kan dan goed zijn om eens andere prioriteiten te stellen in je leven. Ga bijvoorbeeld eens kijken hoeveel tijd je dagelijks verspild aan totaal nutteloze zaken zoals: social media (non-zakelijk), tv-kijken, te lang doen over eten maken etc. 

dromen over geld betekenis en actie ondernemen

Verder dromen over rijk worden

Kijk, dromen zijn niet altijd bedrog (figuurlijk). Dromen kunnen een gigantische inspiratiebron zijn. Het is niet voor niets dat veel succesvolle ondernemers bijvoorbeeld boeken lezen voordat ze gaan slapen. 

Het lezen van boeken is goed om je voor te bereiden op eventuele dromen. Door het lezen van een boek (dan heb ik het over boeken die gaan over persoonlijke ontwikkeling) denk je als het ware met de hersenen van een ander persoon. 

Dit kan veel ideeën los maken wat voor epische dromen kan zorgen. Probeer dus eens boeken te lezen voordat je gaat slapen, als je meer wilt dromen over geld.

BOEKENTIPS

Wil jij vaker dromen over geld en de mindset creëren om ook écht rijk te worden? Grote kan dat je eerst anders moet gaan denken over geld. Een boek die je daar zeker bij gaat helpen is: You Are a Badass at Making Money van Jen Sincero

Jij kunt ook je dromen werkelijkheid maken

Eerder in dit artikel gaf ik je al een tip om eens te kijken naar hoeveel uur je op dit moment bezig houd met zaken die er totaal niet toe doen. 

Dingen die je dromen en doelen niet ten goede komen.

Is (veel) online geld verdienen een droom of werkelijkheid?

Je zult misschien al weten dat er inmiddels vele duizenden mensen zijn die hun droom leven. 

Hoe ziet jou droomleven eruit?

Voor velen is het bijvoorbeeld een droom om nooit meer voor een baas te hoeven werken. Niet meer vragen "Of je naar de tandarts mag". 

Lees bijvoorbeeld dit interview op de site van het AD over niet voor een baas werken.

Het internet geeft ons meer vrijheid dan de meeste mensen zich realiseren.

Veel artikelen die jij online leest, worden gemaakt door internet ondernemers die vanaf een terras.

Veel van deze ondernemers hebben de kracht en inspiratie om dit te ondernemen uit hun dromen gehaald. 

Online bijverdienen, met alleen een internet verbinding en laptop, is dan tegenwoordig ook niet enorm moeilijk meer. Je moet er echter wel wat geduld voor hebben. 

De manier waarop dit gebeurd is affiliate marketing, als je hier meer over wilt weten, lees dan onze Affiliate Marketing Revolutie review

geld verdienen met affiliate marketing voor beginners

Verdienmodel van een baasloze "terraswerker" 🙂

Volg je dromen: onderneem vandaag nog actie!

Je hebt op deze pagina kunnen lezen wat dromen over geld allemaal kan betekenen. 

Realiseer je dan ook goed dat niemand jou dromen voor je waar gaat maken. Je moet zelf actie ondernemen en door blijven zetten. 

Ga verder waar andere mensen ophouden, daar ligt de echte rijkdom. Om je verder te inspireren wil ik je graag het verhaal van Jacko Meijaard met je delen. 

Jacko is niet speciaal of super slim. Hij heeft "slechts" een MBO diploma en toch verdient hij zo'n 10.000,- euro per maand, puur via het internet. Geloof je dat niet? 

Dan raad ik je even aan om hier zijn hele verhaal te lezen.

Andere mensen lezen:

Bed en Breakfast Beginnen? Belangrijke Informatie + Tips!

Kun je Slapend Rijk Worden?

Unstoppable Mindset Cursus Review – Lifechanging Concepten?