• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Nieuwsbrief Versturen in 5 Stappen

Ben jij vrij nieuw met internet marketing en wil je graag een nieuwsbrief versturen naar je klanten? Het kan ook zijn dat je gewoon benieuwd bent naar het versturen van mails naar meerdere mensen? Is dit niet erg moeilijk en ingewikkeld? 

More...

In dit artikel zal ik je laten zien dat dat best meevalt. Op deze pagina heb ik een handig  stappenplan uitgeschreven. Het stappenplan is vooral bedoeld voor beginners die nog geen account hebben bij een email marketing dienstverlener.  

We gaan namelijk aan de slag met Nederlandse email marketing  software die ik al weer een tijdje met groot succes gebruik.  Ben je er klaar voor?

Waarom "Nieuwsbrief" GEEN goede naam is ...

Voordat ik mijn stappenplan met je ga delen, wil ik het eerst nog even hebben waarom we in internet marketing land niet zo houden van het woord nieuwsbrief. 

Het woord "nieuwsbrief" zegt namelijk helemaal NIETS over de inhoud. Het is ook geen brief, een brief doe  je bij de post...

"Voor het nieuws kijk ik wel naar het journaal!" is wat veel van bezoekers van je website dan ook zullen denken. 

Toch sta ik er nog elke dag versteld van dat zelfs de grootste bedrijven (en zelfs "professionele" marketeers) het nog aan durven om "Schrijf je in voor onze nieuwsbrief" te gebruiken.

Wat moet ik "nieuwsbrief versturen"  dan noemen?

Met een ander woord voor nieuwsbrief liggen je conversies naar alle waarschijnlijkheid 50% of meer hoger. Wat moet ik dan gebruiken?

Gebruikt een mooie volzin die mensen aan het denken zet.  Bijvoorbeeld:


"STOP Met Het Missen Van Waardevolle Informatie!"


Na inschrijving kun je mensen ook door sturen naar een bepaalde website. Probeer het maar door je hierboven in te schrijven voor mijn "nieuwsbrief". 

Door een mooie zin met emotie te verzinnen, zul je VEEL meer inschrijvers krijgen. Zo dat wilde ik even gezegd hebben. Nu zal ik je vertellen hoe jij in een paar simpele stappen nieuwsbrieven versturen kunt.

Nieuwsbrief versturen - Het 5 stappenplan

Sorry, ik gebruik het woordje nieuwsbrief nog een paar keer in dit artikel. De reden hiervoor is dat men dit veel gebruikt als zoekwoord in Google. Zo zullen meer mensen in staat zijn om dit artikel te vinden 😉

Stap 1 - Account aan maken bij "Nieuwsbrief software"

Je vraagt je misschien af: " Heb ik écht een externe dienst nodig om mailingen te versturen?"

Ja, in een standaard mail programma als Outlook, Hotmail of Gmail, zitten geen fucties om lijsten op te bouwen, autoresponders in te stellen en aparte mailingen te versturen. Hiervoor ben je een email marketing dienstverlener nodig. 

Ik gebruikt al jaren Enormail om mailingen te versturen en lijsten op te bouwen. Het grote voordeel van Enormail is dat het volledig Nederlands is.  Maak dus een account aan bij Enormail via onderstaande link, de eerste 30 dagen kun je het volledig gratis uitproberen, je zit nergens aan vast. 

Ga nu naar de Enormail en maak direct een account aan >>

Gratis mailing versturen

Wanneer je een account hebt aangemaakt zul je zien dat je gratis mailings versturen kunt voor 30 dagen. 


Stap 2 - Bepaal je Strategie

Nu je een account hebt bij Enormail, kun je je strategie gaan bepalen. Wat wil je bereiken met het nieuwsbrief versturen? 

Het eerst wat in je op zou moeten komen is: " Mijn potentiële klanten voorzien van waardevolle informatie"

Aparte mailing of autoresponder?

Met Enormail kun je gebruik maken van aparte mailingen of van autoresponder. Autoresponders kun je inplannen gebruiken om iedereen die zich inschrijft voor een bepaalde lijst een mail ter sturen.

Als jij je inschrijft via de voorbeeld opt-in op deze pagina, zul je over precies 3 dagen een mailtje van mij krijgen. Deze reeks van automatische berichten kun je zo lang maken als je zelf wilt. 

Voor meer tips en hulp raad ik het forum van Internet Succes Gids aan. 

Enormail Autoresponders maken

Stap 3 - Actie ondernemen!

Dit is een stap die helaas door veel ondernemers over wordt geslagen 🙁 ...

Het hoeft allemaal niet perfect te zijn in het begin. Iedereen moet alles leren. Het is een stuk minder moeilijk dan je denkt. Programma's zoals Enormail zijn geschreven voor gebruiksvriendelijkheid door de beste internet marketeers van Nederland. 

Begin met het met het schrijven van teksten die je kunt gebruiken in je mails of autoresponders. Lees en leer. Kijk hoe andere ondernemers het aanpakken.

Schrijf je bijvoorbeeld eens in op de mailingslijst van Jacko Meijaard. Hij heeft een hele autoresponder waarin hij verteld over zijn methode waarmee hij van 0,- euro per maand naar 7500,- euro per maand is gegaan. Kijk hier. En klik op de knop onderaan de pagina 🙂


Stap 4 - Maak je Nieuwsbrief klaar om te versturen

Wanneer je bent ingelogd met je nieuw account in Enormail, zul je zien dat het allemaal erg overzichtelijk is.

Mocht je toch nog ergens hulp bij nodig hebben zit de volledig Nederlandse support altijd voor je klaar. Ik had laats een vraag en had binnen 20 minuten antwoord via de mail.

Om een mailing te versturen klik je op "mailingen" boven aan de pagina. Je kunt er kiezen voor een standaard blanke layout of een speciale "nieuwsbrief versturen tool". 

Veel internet marketeers, waaronder ikzelf, gebruiken liever de lege pagina's. Dit raad ik jou ook aan als je vrij persoonlijke berichten wilt sturen met waardevolle tips. 

nieuwsbrief versturen software enormail

Zo ziet de Sjabloon editor eruit in Enormail ...

Wil je echter je klanten " op de hoogte" houden met een echte nieuwsbrief, kan dat natuurlijk ook. Je kunt de afbeeldingen, kleuren en lay-out van de nieuwsbrief allemaal veranderen. 

Stap 5 - Nieuwsbrief opmaken en verzenden

Wanneer je klaar bent met de opmaak, kun je tekst toevoegen en de mailing versturen naar je lijst. 

Dit is allemaal vrij simpel binnen Enormail. Je kunt het afzender adres zelf bepalen en contacten uitsluiten van een bepaalde autoresponder. 

Mailinglijst opbouwen

Voordat je een mailing kunt versturen, heb je natuurlijk eerst contacten nodig. Hiervoor kun je binnen Enormail aan de slag met formulieren.

Binnen formulieren kun je aan de slag met het maken van opt-in formulieren waar je bezoekers naam en emailadres laat invullen. Bij een succesvolle inschrijving worden deze gegevens automatisch op een mailinglijst geplaatst. 

Externe mailinglijst toevoegen aan Enormail

Heb je al een grote klantenlijst in bijvoorbeeld Excel of outlook? 

Er zijn bepaalde mogelijkheden om deze te importeren in Enormail.  Dit is wel gebonden aan strenge regels. Dit heeft vooral te maken met het anti-spam beleid. Spammen via Enormail is absoluut niet toegestaan.

Voor het importeren van een externe lijst kun je dus het beste even contact op nemen met de Enormail support. 

Andere mensen lezen:

Enormail Review: Nederlandse MailChimp vervanger?

Een Ebook cover maken? Met deze software doe je dat gemakkelijk zelf!