• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • MailChimp in het Nederlands? Dan is dit misschien een goed alternatief.

MailChimp in het Nederlands, kan dat nou wel of niet? Dat is een vraag die veel mensen hebben. Jij vast ook als je op deze pagina terecht bent gekomen. 

Misschien ben je wel opzoek naar een MailChimp alternatief en ben je gewoon opzoek naar betrouwbare e-mailmarketing software.

Hoe dan ook, op deze pagina zal ik de vergelijking maken tussen MailChimp en een de e-mailmarketing software die ik zelf gebruik voor al mijn internet bedrijven. Lees dus vooral even verder.

Waarom is MailChimp zo populair in Nederland?

Voordat ik je ga vertellen hoe je MailChimp in het Nederlands kunt krijgen, wil ik je eerst even vertellen waarom deze software zo populair is in Nederland.

MailChimp was één van de eerste email software providers ooit. Daarom zijn er gewoon enorm veel gebruikers en is er veel bekendheid, ook in Nederland. 

Daarnaast is het zo dat je MailChimp vrij lang gratis kunt gebruiken en het vrij simpel is. 

wat is mailchimp

Hoe krijg je MailChimp in het Nederlands?

Ik zal direct maar met de deur in huis vallen: MailChimp helemaal in correct Nederlands kan niet. Het is namelijk Engelstalige software en helemaal niet gemaakt om in het Nederlands te kunnen.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat het nog steeds een goed en bruikbaar programma is. Toch zijn er wel een paar stappen die je kunt proberen.

Zo kun je een deel van de formulieren matig en automatisch laten vertalen. Hoe je dit zelf kunt uitproberen zal ik je nu vertellen.

MailChimp taal instellen (Nederlands)

Het stappenplan om met Auto-translate de boel op Nederlands proberen te zetten is als volgt: 

  1. Wees ingelogd in je MailChimp account
  2. Kies in het menu voor: Audience (vroeger was dit Lists). Hier kun je de lijst aanklikken waarvoor je de taal wilt wijzigen.
  3. Kies vervolgens in het drop down menu Sign-Up form.
  4. Klik dan op Form Builder
  5. Nu zie je een tabblad met de naam Translate It. Hier kun je ook Nederlands kiezen.
mailchimp in het nederlands

Wij hebben dit ook uitgeprobeerd, en waren niet onder de indruk. Het werkt gewoon allemaal niet zo best.

Je krijgt dan Nederlands dat je ook wel zien vanuit Google Translate. Dit is dan ook de voornaamste reden dat veel Nederlanders op zoek gaan naar een goed MailChimp alternatief.

De hele software kan dus niet in het Nederlands gezet worden. Wat wij enorm jammer en verwarrend vinden van zo'n grote aanbieder.

Wat is een goed MailChimp alternatief?

Wij gebruiken voor onze online bedrijven al sinds het begin Enormail. Dit is volgens ons dan ook het beste Nederlands MailChimp alternatief.

Je kunt hiermee alles (en meer) dan je met MailChimp kunt. Nieuwsbrieven maken, autoresponders instellen en zelfs pop-ups maken.

nieuwsbrief versturen software enormail

Enormail is overzichtelijk en volledig in het Nederlands

Het mooie van Enormail is ook dat de servers die gebruikt worden allemaal in Nederland worden gehost. Dit zal betekenen dat je klanten de mails sneller krijgen én dat ze vrijwel niet in de spambox terecht komen.

Investeren in goede tools is belangrijk

Na verloop van tijd zal je uiteraard moeten gaan betalen voor goede e-mailmarketing software. Wat natuurlijk niet zo gek is.

Gek zou het zij, als de software gratis is. Hoe kan de eigenaar van die software dan een goed product leveren?

Eén ding weet ik wel, investeren in goede hulpmiddelen, zoals marketing software en tools om populaire zoekwoorden in Google te vinden, hebben zich voor mij al meerdere keren terug betaald.

Tuurlijk is het een investering en moet je er wél wat voor doen. Vraag echter menig internet ondernemer waar hij of zij spijt van heeft.

 Je zult vaak horen: "Ik had eerder met het opbouwen van een mailinglijst moeten beginnen..."

Volledig Nederlandse e-mailmarketing 

Op deze pagina bent je er waarschijnlijk achtergekomen dat je MailChimp niet in het Nederlands kunnen krijgen. 

Nu is de kans groot dat je toch liever software gebruikt wat volledig in het Nederlands is. Inclusief de support en tips. Dat werkt namelijk net even wat makkelijker én het is handiger met de administratie.

Daarom nodig ik je van harte uit Enormail uit te proberen. Dat kan namelijk kosteloos voor 30 dagen via mijn speciale link hieronder.

-->> Maak via deze link een proefaccount aan en probeer het zelf

Mocht je mooi vinden, wees dan ook niet bang om te investeren in software zoals dit. The Money is In The List!

Andere mensen lezen:

De Vastgoed Academy Review & Ervaringen