Hoe Verdien Je Met YouTube in 2021? (geen clickbait)
1

Hoe Verdien Je Met Youtube?

Wanneer jij op deze pagina bent terecht komen vraag je jezelf waarschijnlijk het volgende af: Hoe verdien je met YouTube? 

Dit is ook niet zo gek, YouTube groeit met de dag en dit is pas het begin van dit machtige videoplatform. Misschien wil je zelf wel een kanaal beginnen of ben je gewoon nieuwsgierig hoe jij een start kun maken in het geld verdienen met internet.

Op deze pagina kun je lezen hoe er geld wordt verdient op YouTube, en hoe jij zelf het beste kan starten met geld verdienen.

Wat is YouTube?

hoe verdien je met youtube video's

Voordat we in gaan op de vraag: Hoe verdien je met YouTube? Wil ik het eerst nog even kort met je hebben wat YouTube nu eigenlijk is.

Niet veel mensen weten namelijk de wie, waar en wat van YouTube wat natuurlijk best wel een beetje jammer is.

Het eerste wat je je goed moet realiseren is dat YouTube een dochteronderneming is van Google. Het behoord inmiddels tot de Top 3 van de meeste bezochte websites wereldwijd. Per dag worden er bijna een half miljoen video’s geupload.

Sinds het ontstaan in 2005, is het enorm hard gegaan met YouTube, dat is opgericht door drie PayPal medewerkers. ( Steve Chen, Chad Hurley en Jawed Karim)

Wat is de eerste YouTube video ooit?

Wat wel grappig om te weten is wat de eerste YouTube video ooit was.

Dat is de onderstaande video, “Me at the zoo”, geupload op 23 april 2005 door een van de oprichters, Jawed Karim.

Het verdienmodel van YouTube

Op 14 november 2016 werd YouTube officieel door Google overgenomen voor een bedrag van maar liefst 1,65 miljard dollar.

Bijna een jaar later, op 23 augustus werd het voor gebruikers van YouTube mogelijk om advertenties te laten zien in video’s. Dit betekende opeens dat iedereen geld kon verdienen door het “simpelweg” uploaden van video’s.

Hiermee verdient YouTube als bedrijf natuurlijk ook enorm veel geld, dat mag duidelijk zijn.

Hoe verdien je met YouTube video’s?

Hoe verdien je nu eigenlijk geld op de Nederlandstalige YouTube?

We weten allemaal al dat grote YouTubers enorm veel geld verdienen. Hoe meer views, hoe groter je bereik. Een groot bereik betekent aantrekkelijk voor adverteerders, dus aantrekkelijk voor YouTube.

Affiliate Marketing

Het mooie van YouTube is dat je naast de al eerder genoemde advertentie inkomsten, ook je eigen producten (of die van anderen) kunt gaan promoten.

Zo verdien je als het ware geld tijdens het promoten van producten waar je geld mee verdiend. In de video, waar je geld meer verdient door advertenties, promoot je een product waar je ook aan verdient. Dit heet ook wel affiliate marketing.

Ontdek hier hoe jij ook (veel) geld kunt verdienen met affiliate marketing >> 

Dit heet ook wel stapelen of opschalen in de online marketing wereld.

YouTube Creator Academy

Wat je dus moet doen is interessante content maken voor je doelgroep. Om hier beter in te worden raad ik je aan om een kijkje te namen in de YouTube Creator Academy 

Hier kun je van alles vinden over het opbouwen van je kanaal en hoe je een community kan opbouwen. Dit is uiteraard gewoon gratis, het is voor YouTube natuurlijk alleen maar interessant om goede content aan te bieden.

Wat zijn eigenlijk de meest populaire manieren om te verdienen met YouTube?

hoe verdien je met youtube salaris

Hoe verdien je met YouTube Vloggen?

Vloggen is een enorme populaire manier van YouTube video’s maken. Het is eigenlijk niets anders dan jezelf een aantal minuten per dag filmen en dit online zetten.

Het voordeel hier van is dat je een enorm goede manier hebt om dagelijks UNIEKE content te uploaden, dit is enorm belangrijk voor YouTube.

Veel vloggers maken in video’s ook gebruikt van sluip reclame waar ze contracten voor hebben met bedrijven. Dit is dan ook een vorm van affiliate marketing.

Hoe verdien je met YouTube Gaming?

De grootste YouTuber, waar je verderop in het artikel meer over kunt lezen, is ooit begonnen met het opnamen van gaming video’s. Dit was niets anders dan een video waarin te zien was hoe hij ( via een webcam) een game aan het spelen was.

Dit werd, en is nog steeds enorm populair. Als je een gaming kanaal wilt beginnen moet je zorgen dat je je doelgroep iets kunt leren over de games die je speelt.

Hoe verdien je met YouTube Drone shots?

Iets wat op dit moment enorm groeiende is en de komende jaren ook zeker niet zal stoppen moet groeien zijn video’s die gemaakt zijn met een drone.

Het mooie hiervan is dat je mooie beelden kunt maken, die zeer interessant kunnen zijn voor adverteerders (denk aan reisorganisaties) tewijl je de drone zelf ook promoot door middel van het slim toepassen van affiliate marketing methodes 

Hoeveel geld verdienen YouTube sterren?

Nu je dus één van de grootste geheimen van YouTubers een beetje door begint te krijgen (affiliate marketing), kun we naar schattingen van inkomsten gaan kijken.

Ik zeg schattingen omdat je natuurlijk niet bij iemand op de bankrekening kunt kijken 🙂

Welke YouTubers zijn de grootste?

De YouTuber met veruit de meeste abonnees is de in Engeland woonachtige PewDiePie, hij heeft meer dan 56 miljoen abonnees.

Eén van de grootste YouTubers van Nederland is EnzoKnol.

Ik zeg veruit want de nummer twee in de lijst heeft “maar” 32 miljoen abonnees. Let op dat meer abonnees niet altijd meer inkomsten betekend.

Het is aan YouTube om jouw content te gebruiken voor advertenties, inkomsten kunnen dus per YouTube kanaal verschillen.

Best verdienende YouTubers wereldwijd (bij benadering)

  1. PewDiePie, geschat YouTube inkomen over 2016 : 15 miljoen dollar
  2. Roman Atwood, geschat YouTube inkomen over 2016: 8 miljoen dollar
  3. Lilly Singh, geschat YouTube inkomen over 2016: 7,5 miljoen dollar

Best verdiende Youtubers van Nederland (bij benadering)

  1. Kwebbelkop, geschat YouTube inkomen over 2016: 5 miljoen euro
  2. Jelly, geschat YouTube inkomen over 2016: 4 miljoen euro
  3. EnzoKnol, geschat YouTube inkomen over 2016: 1,5 miljoen euro

YouTube Salaris

YouTubers krijgen geen vast salaris van YouTube. Je kunt een YouTube kanaal het beste vergelijken met een eigen onderneming of bedrijf.

Je krijgt gewoon betaald aan de hand van hoeveel mensen er op je advertenties in de video’s hebben geklikt. Meer views en viewtime betekent dus meer kans dat mensen op een advertentie klikken.

Geen Snel Geld!

YouTube betekent dat je eigen baas bent maar dus ook KEIHARD moet werken voor je geld. Het is veel moeilijker dan de meeste mensen denken. Het moeilijkste is door blijven gaan en consistent goede kwaliteit content uploaden.

De beste YouTubers (zoals PewDiePie) doen dit dus elke dag, 7 dagen per week.

Het lijkt allemaal simpel, maar de meest succesvolle streamers en YouTubers zijn enorm slimme ondernemers die 18 uur per dag minimaal 6 dagen per week hard werken.

Je moet vooral veel zelfdiscipline hebben om dit over langere periode vol te houden.

YouTube Inkomsten bekijken

Je eigen YouTube inkomsten bekijken door je via je dashboard als bent ingelogd in je account. Om geld te verdienen met YouTube moet je wel eerst partner worden.

Dit betekent dus dat je advertenties in je video’s mag gaan weergeven. Om partner te worden moet je kanaal aan een aantal richtlijnen voldoen, en je content moet interessant zijn voor adverteerders.

Ook (veel) geld leren verdienen via internet?

Dit artikel heeft je een idee gegeven hoe je geld kunt verdienen met YouTube. Iets waar veel vloggers zich ook mee bezig houden is affiliate marketing, het promoten van producten van anderen in ruil voor geld.

Een goede manier om dit te leren is met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Hierin onthuld Jacko (1991) hoe hij maandelijks minimaal 7500,- euro verdiend met alleen een laptop en internet.

 

 

affiliate marketing revolutie gratis video

  • Mirthe schreef:

    Mooi artikel. Je moet het inderdaad zien als een lange termijn project. Consistentie is het belangrijkst!

  • >