• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Webshop Promoten? Zo kan dat Gratis!

Wil jij je webshop promoten maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen?

Grote kans dat dit het geval is als jij deze pagina gevonden hebt. Het kan ook zijn dat je een product op de markt hebt gezet en je op zoek bent hoe je dit kunt promoten via het internet. 

More...

Hoe dan ook, op deze pagina ga ik je een manier om je webshop te promoten met je delen. Het is een manier die ook steeds meer door grote bedrijven wordt gekozen in plaats van het betalen van enorme bedragen aan advertenties. 

Nieuwsgierig? Lees dan vooral even verder!

Waarom is een webshop promoten zo belangrijk?

Een webshop promoten doe je natuurlijk voor een reden. De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk het aantrekken van potentiële kopers. 

Hoe promoten grote bedrijven hun webshop?

Probeer niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden is een goede tip als het gaat om internet marketing in het algemeen. 

Kijk naar grote bedrijven en leer. Wat doen grote bedrijven? Ze starten een apart blogdomein om verkeer door te sturen naar de webshop.

De hele strategie achter dit blog is enerzijds naamsbekendheid en anderzijds het "opwarmen" of "lekker maken" van potentiële kopers.  

Het beste voorbeeld wat ik op dit moment ken is het ​The Share Space  Blog van IKEA. 

Op de blog kunnen mensen iedereen over inrichting en design delen.​

Laat dat nou nét ook de core business (producten die Ikea verkoopt) zijn... 😉

Gratis promotie webshop: hoe gaat dat precies?

Gratis webshop promotie komt voor een groot deel uit verkeer dat zoekt via de zoekmachine Google.

Hier betaal je dus niets voor. Je moet natuurlijk hoog in Google staan om bezoekers te krijgen.  Hoe kun je dit precies doen?

Hoog in Google staan

Een webshop heeft meestal niet veel waardevolle content buiten de standaard product omschrijvingen. Google zal aan een webshop dus ook niet veel waarde aan hechten. 

Dit heeft als gevolg dat je niet automatisch hoog in Google komt te staan en dus niet veel bezoekers uit Google krijgt. 

Maak een affiliate marketing blog website

Wat je dus kunt doen is een aparte site maken waar je wél waardevolle content op gaat zetten. Vergelijkbaar met wat Ikea doet met The Share Space. (zie voorbeeld hierboven)

Hier staat waardevolle tips voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie voor de inrichting van diverse kamers. 

Wanneer er regelmatig goede content op een website wordt geplaatst, gaat Google dit merken. Je zult steeds hoger in de zoekresultaten te zien zijn. Al dit verkeer kun je dan vervolgende doorsturen naar de webshop. 

Tips voor een succesvolle webshop

Hieronder kun je een aantal tips lezen voor een goede webshop. De 4 onderstaande punten zijn een basis om zo veel mogelijk verkeer naar je webshop te krijgen.

#1 Social media 

Afhankelijk van je doelgroep kan Social Media echt een enorme impact op je business hebben.

Vooral wanneer je doelgroep vrouwen tussen de 19 en 29 is laat je bijvoorbeeld duizenden euro's liggen door geen Instagram account te maken.

Net als bij het laten groeien van een website, kost het veel tijd en moeite om op de legitieme manier gratis instagram volgers te krijgen. 

Wanneer je eenmaal veel volgers hebt, worden dit al er al snel veel meer (sneeuwbal effect) en kan een Instagram account véél geld opleveren. 

gratis instagram volgers strategie

#2 E-mail Marketing

Wanneer je eenmaal veel verkeer vanaf verschillende affiliates sites en social media krijgt kun je veel e-mailadressen gaan verzamelen van mensen in je doelgroep.

Waarom is dit zo waardevol? Je kunt deze mensen updates sturen over je bedrijf, kortingen en acties. Een goede specifieke mailinglijst kan écht duizenden euro's waard zijn. 

Je kunt zo verkeer naar een bepaald product of pagina sturen wanneer jij dat wilt. Begin dus direct met verzamelen van e-mailadressen van potentiële klanten!

Zie ook: Nieuwsbrieven versturen in 5 Stappen en onze Enormail Review.

#3 Betalingsdienstverlener

Snel en makkelijk kunnen betalen is natuurlijk een must als je online producten gaat verkopen. Een  betrouwbare dienstverlener die ik zelf al jaren gebruik is PayPro

Met PayPro kun je je klanten om meerdere manieren veilig en snel laten betalen. 

#4 Maak een Affiliate blog

Je webshop promoten kun je dus erg mooi doen door een aparte blog op te zetten in de niche van de producten in de webshop. Verkoop je bijvoorbeeld baby producten in je webshop? 

Dan ga je een blog beginnen voor jonge moeders. Je kunt hier waardevolle artikelen schrijven of laten schrijven over veel gezochte onderwerpen die relevant zijn voor deze doelgroep.

Je zult zien dat je maandelijks steeds meer potentiële klanten via deze blogsite door kan sturen naar je webshop!

Ook een affiliate blog site maken? Jacko helpt je!

Op deze pagina heb je kunnen lezen hoe jij gratis potentiele klanten naar je webshop kan sturen.

Waar ik het nog niet met je over heb gehad is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Dit is een online videotraining waarin hij je stap-voor-stap laat zien hoe je een affiliate blog voor je webshop kunt gaan maken. 

Dit is minder technisch dan dat je waarschijnlijk denkt. Als je een profiel op Facebook kunt maken, kun je ook een website maken...

Andere mensen lezen:

Bed en Breakfast Beginnen? Belangrijke Informatie + Tips!

Kun je Slapend Rijk Worden?

Zelf Een Betaalpagina Maken In 6 Simpele Stappen