• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe Kun Je Streamen Met Twitch?

Wanneer jij op deze pagina bent terecht gekomen, wil je vast weten hoe je kunt streamen met Twitch. Misschien ben je al wel bekent met Twitch maar ben je gewoon op zoek naar wat meer informatie of handige links.

Dat is ook niet zo gek, Twitch is enorm populair en groei nog elke dag. Er zijn inmiddels duizenden mensen die  veel geld verdienen met het streamen op Twitch.

In dit artikel vertel ik je hoe ze dit doen en hoe jij ook kan beginnen. Lees dus snel verder!

Wat is Twitch?

Voor iedereen die het nog niet weet wil ik eerst even vertellen wat Twitch nu precies is en wat je er mee kunt.

Twitch.tv is een online streaming platform wat zich vooral richt op gamers. Mensen over de hele wereld gebruiken dit platform om mensen live mee te laten kijken met een game die ze spelen.

Interactief

Door middel van een chat naast de stream, kunnen kijkers met de streamer en andere  kijkers comminiceren. Op die manier zijn er zeer grote streaming community’s onstaan.

Is Twitch gratis?

Ja, Twitch is helemaal gratis. Streamen en kijken op Twitch is allebei gratis. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken.

Je zult je dan misschien afvragen hoe Twitch dan geld verdient? Dat zal ik je even uitleggen.

Net als YouTube verdient Twitch vooral geld met het laten zien van advertenties in streams. Je kunt eventueel een bedrag per maand betalen om deze uit te schakelen, dit wordt Twitch Prime genoemd. Dit is sinds 2017 ook beschikbaar in Nederland.

Abonnementen

Verder heeft Twitch recht op ongeveer 50% van de opbrengsten uit abonnement- gelden van alle Twitch partners. Twitch partner ben je wanneer je als streamer recht hebt op een abonnementsknop.

Streamen met Twitch sub button

Met die knop kunnen kijkers van de stream eventueel meer voordelen krijgen, zoals gebruik van extra emoticons in de chat, geen reclame en andere door de streamer bedachte acties.

Beginnen met Twitch streamen

Wil jij ook beginnen met streamen op Twitch? Dan zijn er even een aantal punten waar aan moet denken.

Computer eisen voor streaming

Streamen is erg belastend voor je computer. Je hebt dus een goede computer nodig om te kunnen streamen. Voor de processor krijgt het zwaar te verduren.

Gamen is sowieso natuurlijk al zwaar voor je computer. Als je er ook nog bij streamt, kan dit zorgen voor mindere performance in de game. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

streamen met twitch computer eisen

Veel professionele streamers kiezen er dan ook voor om een aparte pc voor het streamen erbij te maken. Dan heb je dus een gaming pc en een streaming pc.

Wil je geen extra pc bouwen voor het streamen? Zorg dan dat je minimaal een Intel i7 processor( de desktop variant!) in je computer hebt.

Internet verbinding

Wat ook vast geen verassing is dat je een bovengemiddelde internetverbinding moet hebben om goed te kunnen streamen.

Vooral je uploadsnelheid is belangrijk. Je upload namelijk rechtstreeks naar servers van Twitch.  Het beste is natuurlijk een glazvezel verbinding waar je upload gelijk is aan je download.

Een upload van minimaal 30 Mbit is aan te raden.

Webcam voor Twitch

De meeste streamers gebruiken een webcam. Dit zijn vaak redelijk goede 720p of 1080p webcams. De meeste nieuwe webcams zijn hiervoor geschikt.

Let wel even op of je een duurdere webcam nodig bent. Wanneer de plek waar je streamt erg donker is, heb je een betere webcam nodig.

Dit kun je natuurlijk ook oplossen door professionele belichting/ lichten aan te schaffen. Dit zijn van die lampen die fotografen ook gebruiken.

Microfoon voor Twitch

Dit is het aller belangrijkste voor goede stream, de microfoon. Zorg dus dat dit iets is waar je niet op bespaard. Een gewone microfoon van je headset is NIET goed genoeg.

Ga op zoek naar een goede condensator microfoon van minimaal 75,- euro. Een goede optie voor vele beginnende twitch streamers is een “Blue Snowball” microfoon.

twitch streamen gaming

Live Streamen met Twitch (uitzenden)

Welke programma’s ben je nodig om te streamen met Twitch? Dat ga ik je in dit hoofdstuk vertellen.

Er zijn meerdere opties, maar ik je alleen de veruit meest gebruikte vertellen.

De meest gebruikte software voor het live streamen met Twitch is het programma Open Broadcasting Software. Het mooi hiervan is dat het geheel gratis is!

OBS Downloaden

Download en installeer OBS op de site en neem eens een kijkje. Het is veel minder moeilijk dan het lijkt (net als zoveel dingen).

OBS Instellen

Om OBS goed in heb je natuurlijk wat hulp nodig. Gelukkig zijn er enorm veel handleidingen te vinden op het internet.  Zoals hier.

Ook op YouTube zijn er enorm veel goede stappenplannen voor OBS te vinden. Zoals hier.

Geld verdienen met Twitch Streamen

De grootste Twitch streamers verdienen inmiddels net zoveel of meer dan de grootste Youtubers.

De grootste Twitch streamers verdienen makkelijk rond de 100.000,- euro per maand. Hoe doen ze dit? Ik zocht het voor je uit en deel het met je in dit hoofdstuk.

geld verdienen met Twitch streamen

Streamen met Twitch is keihard werken …

Veel mensen hebben nog een verkeerd beeld van streamers en YouTubers. Ze denken dat het geen “echt” werk is.

Wat ze zich niet realiseren is dat de grootste streamers echte ondernemers zijn die meestal 16 uur per dag werken, minimaal 6 dagen per week. Dit lijkt vaak niet zo, maar vergeet niet dat alles wat je ziet echt hoeft te zien …

Ook in het WEEKEND. Dit zijn immers de tijden dat “normale loonarbeiders” allemaal “vrij” zijn en Twitch kijken.

Er komt VEEL meer bij kijken dan even een paar uurtjes een game spelen. Je bent met een eigen bedrijf bezig, een eigen merk. Net zo goed als een professioneel model dit ook is.

Partnerprogramma

Wanneer je hard genoeg werkt aan je stream, zal dit resultaat op gaan leveren. Als je een stabiele basis hebt van consistent ongeveer 100 viewers, kun je je aanmelden voor het Twitch Partnerprogramma.

Als je wordt toegelaten krijg je een abonnementsknop bij je stream. Hiermee kunnen kijkers voor $4,99 per maand je stream steunen in ruil voor bijvoorbeeld emoticons.

De grootste Twitch steamers hebben rond de 50.000 abonnees! Ongeveer de helft van dit geld gaat naar Twitch. Reken maar uit wat een streamer met zoveel abonnees dus verdient …

Donaties

Naast geld vanuit abonnees, is het tijdens het streamen met Twitch ook normaal om geld te doneren aan de streamer. Soms loopt dit erg uit de hand.

Er zijn bijvoorbeeld streamers die duizenden euro’s aan donaties per stream krijgen.

Affiliate Marketing en Sponsordeals

Een andere manier waarop veel streamers (en gamers) veel geld verdienen is met affiliate marketing. In de profielen van grotere streamers zie je allemaal banners van bijvoorbeeld Amazon of andere hardware aanbieders.

Dit zijn allemaal affiliate links. Als jij hier op klikt en vervolgens iets koopt bij die winkel, krijgt de steamer hier voor een commissie (vergoeding). Dit is meestal zo rond de 5% van het aankoopbedrag.

De grap hiervan is dat het de steamer hierdoor ook offline (veel) geld verdiend. Het is een voor een deel passief inkomen.

Affiliate marketing in actie zien?

Wil jij  stap-voor-stap affiliate marketing instructies? Ik ging een tijdje geleden aan de slag met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Een top training.

De training geeft niet alleen visuele voorbeelden en ideeën, maar de prijs is ook nog een stuk lager dan normale trainingen. Bekijk hier de eerste video’s.

Andere mensen lezen:

Kun je Slapend Rijk Worden?

Crypto Masterclass Cursus (AllesOverCrypto.nl) Review & Ervaringen

Geld Verdienen Met AliExpress Of Alibaba?