• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Storytel Ervaringen: 14 Dagen Gratis & Onbeperkt Audioboeken Luisteren?!

Benieuwd naar wat Storytel ervaringen? Die kans is vrij groot als je deze pagina hebt gevonden. Misschien twijfel je nog of je na de proefperiode nou wel of geen abonnement moet nemen op deze dienst.

Je ben waarschijnlijk via Google gaan zoeken naar reviews en ervaringen over deze populaire app, en bent zo op deze pagina terecht gekomen. Het is maar goed dat je 'm gevonden hebt.

Op deze pagina zal ik je namelijk meer vertellen over Storytel. Ik gebruik deze app namelijk al een aantal maanden en kan je er dus van alles over vertellen!

Wat is Storytel precies?

Laat ik beginnen met je te vertellen wat Storytel nu precies is. Het kan namelijk maar zo zijn dat je dit helemaal nog niet weet. Storytel is een digitale dienst waarmee je audioboeken kunt luisteren op je smartphone. 

Het bedrijf is opgericht in Zweden (2005) door Jon Hauksson en Jonas Tellander. Sinds 2013 is Storytel actief in Nederland. Na een vrij langzaam begin in ons land, is vanaf 2017  echter een enorme groei te zien. Steeds meer mensen zien de voordelen van het luisteren van audioboeken. 

Storytel wordt ook wel de Netflix voor boeken genoemd, en dit klopt ook wel een beetje. 

Hoe werkt Storytel?

Nadat je je hebt aangemeld via de website van Storytel kun je de app downloaden. Aanmelden om de app te gebruiken is bijna helemaal gratis, het kost namelijk 0,01 euro,-.

Dit is  nodig zodat het voor jou makkelijker is om op een later tijdstip te kiezen of je wel of niet verder wilt met Storytel. Het is een manier om je bankrekening te verifiëren, zoals je misschien ook al kent van andere streaming diensten. 

Nadat je in nog geen vijf minuten een account hebt aangemaakt, kun je de app downloaden. De App downloaden kan op twee manieren. 

  1. Je telefoonnummer invoeren op de site (dat kan hier) je krijgt dan een download link;
  2. In de Appstore van de telefoon die je gebruikt (Playstore van Google of Apple Appstore).

Mijn persoonlijke Storytel ervaringen, review en mening

Goed, nu je weet hoe je zelf een account aan kunt maken. Zal ik je mijn Storytel ervaringen vertellen. Laten we beginnen me het aanbod van boeken die je krijgt.

Aanbod en mogelijkheden

Voordat ik met zogenaamde luisterboeken begon, las ik al vrij veel boeken op de normale manier. Via het topic op het forum, waar veel positieve reacties te lezen waren, ging ik het toch maar even proberen. 

Waar ik vooral een beetje huiverig voor was is dat het aanbod niet groot genoeg zou zijn. Er zijn namelijk genoeg andere streaming diensten tegenwoordig die alleen maar "oude zooi" beschikbaar hebben. 

Toen ik voor het eerst Storytel opende was ik echter blij verrast. Er zijn enorm veel boeken beschikbaar in het Engels maar ook veel Nederlandse toppers, staan er gewoon in.

Qua mogelijkheden kun je ook wel merken dat er over na is gedacht. Zo slaat de app automatisch op waar je was gebleven, en kun je dus supersnel pauzeren en het boek weer hervatten.

Heeft Storytel ook e-books?

Ja, je kunt in de app ook wat e-books downloaden. Ik zeg "wat" omdat het er niet veel zijn. De meeste boeken zijn namelijk alleen in audio formaat beschikbaar. Het is en blijft tenslotte een audioboek app. 

Verwacht dus niet dat je Storytel kunt gaan gebruiken als E-reader bibliotheek. De e-books die beschikbaar zijn, zijn meestal van de kleinere onbekendere boeken.

Mocht je gewoon willen lezen raad ik je dus aan om normale boeken te kopen en geen abonnement op Storytel te namen.

storytel ervaringen

Boeken luisteren in plaats van nutteloos tv kijken?

In onderstaande video gemaakt door Jacko Meijaard, verteld hij waarom hij ook enorm blij is met Storytel. De meeste mensen luisteren audioboeken als ze bijvoorbeeld klusjes aan het doen zijn of in de auto zitten. Tijdens het sporten is het ook enorm fijn. 

Op het Internet Succes Gids forum is er inmiddels een topic over. Hier worden ook interessante boekenlijsten gedeeld.

Sneaky Storytel tips

Laat me je ook nog even een aantal tips geven. Ik ben hier zelf gaandeweg achter gekomen en wist in eerste instantie helemaal niet dat dit mogelijk was. 

Allereerst is het wel handig om te weten dat je boeken offline kunt opslaan. Dit is echt enorm handig en ik kwam hier zelf pas na ongeveer een week achter. Je download dan het audioboek op je mobiel (zorg wel dat je even op wifi zit) en kan het dus luisteren wanneer je offline bent. Enorm handig als je geen grote databundel hebt.

Als laatste tip moet je weten dat je de audio kunt versnellen. Ik zet bij de meeste boeken de snelheid op 1.25x, dit betekent in de meeste gevallen dat het nog goed te volgen is, maar je dus 25% sneller klaar bent met het boek!

Storytel kosten

Storytel kost 9.99,- euro per maand, wat volgens mij een enorm schappelijke prijs is. Zoals je eerder al op deze pagina hebt kunnen lezen, kun je het 14 dagen uitproberen voor slechts 0.01,- euro. 

Je kunt dus eigenlijk 14 dagen gratis gebruik maken van de app en alle boeken luisteren. Na deze periode gaat je abonnement gratis in. Mocht je het dus om wat voor reden dan ook helemaal niets vinden, zet het dan even stop uiterlijk op de dertiende dag. 

Is een Storytel abonnement onbeperkt?

Misschien ook wel handig om te weten: een storytel abonnement is onbeperkt. Dit betekent dat als je eenmaal lid bent, zoveel en zolang als je maar wilt boeken kunt luisteren. 

Het is dus niet zo dat je opeens meer moet gaan betalen als je zoveel boeken hebt geluisterd binnen een maand. Dit maakt het ook zo gebruiksvriendelijk.

Je kunt het in principe dus de hele dag door luisteren zonder extra kosten. 

Storytel abonnement 14 dagen uitproberen?

Storytel is echt iets wat iedereen even uit zo moeten proberen. Vooral als jij het belang van boeken lezen wel inziet, maar dit nog veel te weinig doet. 

Op de normale manier boeken lezen gaat een stuk minder snel en je kunt minder "multitasken". Hardlopen terwijl je een normaal boek leest gaat niet zo best. Met audioboeken heb je hier dus geen last meer van. 

Persoonlijk zou ik Storytel iedereen dus aanraden. Helemaal als je veel onderweg bent of vaak sport. Via onderstaande link maak je direct een account aan waarmee je Storytel 14 dagen kunt uitproberen.

Andere mensen lezen:

De Vastgoed Academy Review & Ervaringen