• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Met Paypal Geld Verdienen? Onze Tips + Alternatieven

Wil jij met Paypal geld verdienen? Die kans is zeer aanwezig als jij deze pagina hebt gevonden. 

Misschien sta je wel op het punt om een Paypal account te maken en ben je benieuwd hoe andere mensen hiermee geld verdienen. Het kan ook zijn dat je al een account hebt maar er eigenlijk nog niet zoveel mee doen, en benieuwd bent of je er geld mee kan verdienen

Hoe dan ook, op deze pagina zal ik je vertellen hoe sommige internet ondernemers enorm veel geel verdienen, allemaal via Paypal.

Over Paypal...

Ik ga je niet vertellen over het het hele ontstaan van Paypal (hoewel dit wel enorm interessant is), mocht je hier toch meer over willen weten raad ik je aan om bijvoorbeeld het boek van Elon Musk te lezen (huidige topman van Tesla en SpaceX)

Zoals je misschien al weet is Paypal één van de bekendste manieren van online betalen. 

Sommige Nederlanders betalen zelfs alleen maar met Paypal. Vaak gebeurd dit omdat betalen gewoon een stukje makkelijk is dan met iDeal. Met een gebruikersnaam en wachtwoord kun je direct betalen.

Om dit te ontmoedigen rekenen veel webwinkels extra kosten. Wanneer jij betaald met Paypal hebben ze dit geld namelijk niet direct binnen, als je via iDeal betaald wel. 

Wat ik je wel ga vertellen is hoe je via Paypal geld kunt verdienen. 

Hoe Kun Je Met Paypal Geld Verdienen?

Voordat je geld kunt gaan verdienen me Paypal is het belangrijk dat je account volledig is goedgekeurd. 

Betalingsdienstverleners als Paypal zijn namelijk wettelijk verplicht om je identiteit te bevestigen. Nadat is gebeurd krijg je een zogenaamd gecontroleerd account. Zo weet Paypal dat de rekening ook echt bij jou hoort.

De manier waarop dit gebeurd verschilt per land. In Nederland is het nog steeds voldoende om een geldige Nederlandse bankrekening te koppelen.

Diensten of producten verkopen

Geld verdienen met Paypal gaat meestal door het aanbieden en verkopen van een eigen dienst of product. Of je nu zelf t-shirts ontwerpt en verkoopt, of reizen organiseert: grote kans dat betaling via Paypal veruit het makkelijkste is. 

Wanneer jij geen producten of diensten hebt om aan te bieden, is er nog een andere zeer lucratieve optie om geld te verdienen, namelijk affiliate marketing.

Dit is veel simpeler dan het lijkt. Elke keer wanneer mensen via jouw unieke link een product (het product van iemand anders) kopen, ontvang jij hiervoor commissie.  

Er zijn genoeg affiliate programma's die uitbetalen via Paypal. Dit zijn meestal programma's in de internet/ software/ website thema niche. Vaak zijn dit ook de programma's met terugkerende commissies, wat natuurlijk nog beter is.

Affiliate marketing in actie zien?

Wil jij  stap-voor-stap affiliate marketing instructies? Ik ging een tijdje geleden aan de slag met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Een top training.

De training geeft niet alleen visuele voorbeelden en ideeën, maar de prijs is ook nog een stuk lager dan normale trainingen. Bekijk hier de eerste video's.

Naast commissies ontvangen om je Paypal, is het vaak ook wel mogelijk om het gewoon direct naar je bankrekening te laten storten. Het duurt dan meestal wel wat langer voordat je je geld hebt. 

Er is nog één heel goed Nederlands "broertje" van Paypal, die veel met affiliate marketing doet. Hierover lees je meer verderop in dit artikel.

Ik wil je eerst nog even vertellen hoe je met je hobby geld kunt verdienen via Paypal.

Donaties ontvangen via Paypal

Wanneer jij iets online doet wat andere mensen waardevol vinden, zoals het delen dan informatie of het zorgen voor entertainment, kun je de mogelijkheid geven om te doneren. 

Je zult versteld staan hoe graag sommige mensen je graag financieel willen steunen voor het geen wat jij doet. Als je waarde geeft, krijg je het in de meeste gevallen ook terug!

Deze vorm van geld verdienen met Paypal wordt steeds minder "taboe" met de opkomst van grote media kanalen. Steeds meer mensen gaan dan ook inzien dat ALLES wat er op het internet te doen is wordt onderhouden en gemaakt door andere mensen.

Zo maak je een Paypal donatie pagina

Het is vrij simpel om een Paypal donatie pagina te maken. Dit heet ook wel een Paypal.me pagina.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je vrij simpel zo'n pagina maakt. Deze kun je vervolgens plaatsen op je persoonlijke blog of op je YouTube kanaal. 


Nu je een paypal.me pagina hebt aangemaakt, kun je de link op die pagina delen. Zo kunnen mensen op de speciale pagina terecht komen waarop ze kunnen doneren. 

Hoe verdient Paypal zelf geld?

Nu vraag je jezelf misschien ook nog af hoe Paypal zelf geld verdiend. Paypal verdiend vooral geld door het berekenen van kosten per transactie: de transaction fee

Dit is vaak een vast bedrag per transactie plus een percentage van het bedrag dat je overboekt. Je kunt je voorstellen dat er met de miljoenen transacties die er wereldwijd dagelijks met Paypal plaatsvinden dus aardig wat geld wordt verdiend. 


Geld Verdienen Met Je "Hobby" via Paypal

Maak jij graag video's of speel je graag games?

Dan kan het zo maar zijn dat geld verdienen met Paypal echt iets voor jou is. Het overgrote deel dat met video's en streaming diensten wordt verdient gaat namelijk via Paypal.

YouTube + Patreon

Het is je vast wel bekent dat YouTubers enorm veel geld verdienen. De inkomsten van een grote YouTuber zijn veel meer dan alleen advertentie inkomen. Sterker nog: dit is vaak maar ongeveer de helft van het gehele inkomen. 

Het grote geld wordt verdient met affiliate marketing, samenwerkingen en sponsordeals.

Lees ook: Hoe verdien je met YouTube?

Patreon is een soort van tussenpersoon tussen Paypal en gebruikers. Met Patreon kun je je aanmelden om eenmalig of maandelijks geld aan iemand te doneren. 

Ook is het mogelijk om op je persoonlijke Patreon pagina content te plaatsen waar alleen mensen die je steunen met maandelijks terugkerende donaties toegang tot hebben.

Sinds de YouTube "Adpocalypse", wat in het kort betekende dat YouTubers opeens tot de helft minder advertentie inkomsten konden genereren, is Patreon enorm groot geworden. 

Twitch Streaming - Geld Verdienen met Gamen

Zowel de donaties als abonnementen worden allemaal geregeld via Paypal. 

Er zijn inmiddels meerdere partijen die als tussenpersoon fungeren in het betalingsverkeer tussen streamer en Paypal. Een populaire tussenpartij is bijvoorbeeld Streamlabs.

Dit is een complete app om het een streamer zo makkelijk mogelijk te maken. Je kunt uiteraard ook je Paypal koppelen aan Streamlabs om zo nog mooiere donatie pagina's te maken. 

Lees ook: Geld verdienen met Twitch streamen

Een YouTube kanaal die aan random Twitch streamers enorme bedragen doneert via Paypal (en streamlabs) is het kanaal van MrBeast

Een Nederlands Paypal Alternatief

Nu je weet hoe er enorm veel geld wordt verdiend met Paypal, wil ik het nog even hebben over een Nederlandse betalingsdienstverlener. 

De kans is namelijk groot dat jij wat wilt online bijverdienen (of meer)

PayPro vs Paypal

Nu kan het natuurlijk zijn dat je op deze pagina bent beland en nog niet bekent bent met PayPro. 

Ik zal je dus eerst nog even vertellen wat PayPro nu eigenlijk is. 

PayPro is een volledige Nederlandse (Groningen) betalingsdienstverlener. Ze verzorgen voor inmiddels duizenden ondernemers het online betalingsverkeer. 

Wat anders is dan bij Paypal is dat PayPro ook een groot affiliate netwerk heeft. Er zijn inmiddels zo'n 60.000 affiliates actief binnen PayPro.

Dit zijn allemaal mensen die via het internet wat bij proberen te verdienen. Er zijn inmiddels echter ook hele succesvolle affiliates die duizenden euro's per maand verdienen via PayPro.  

"Hoe ik met 30-60 minuten per dag een succesvolle online business run. Dit kan zelfs naast een baan of studie."

Andere mensen lezen:

Kun je Slapend Rijk Worden?

Crypto Masterclass Cursus (AllesOverCrypto.nl) Review & Ervaringen

Geld Verdienen Met AliExpress Of Alibaba?