• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • KWFinder Review & Ervaringen: Beste Google Zoekwoorden Tool?
kwfinder review nederlands
 • Longtail termen vinden waar je op kan ranken
 • check
  Makkelijk lijsten van zoekwoorden bijhouden
 • Mogelijkheden tot concurrentie onderzoek
 • Zoek gemakkelijk relevantie zoekwoorden

Ben jij opzoek naar een KWFinder review in het Nederlands waar ook nog ervaringen en tips worden gedeeld? Dat kan zo maar zo zijn als je op deze pagina bent beland!

Misschien ben je nog steeds opzoek naar een goed programma waarmee je je zoekwoorden onderzoek kunt gaan doen. Het kan zijn dat je nu bijvoorbeeld nog steeds de gratis opties gebruikt, maar toch wat meer werkt wilt doen. 

Het is maar goed dat je deze pagina hebt gevonden, want ik zat tot een aantal maanden geleden precies voor het zelfde dilemma. Het werd hoog tijd dat ik ging investeren in goede tools, om met de concurrentie mee te kunnen. 

Dat deed ik dus in de tools van Mangools, waar KWFinder een onderdeel van is. Op deze pagina kun je mijn review, ervaringen en mening lezen!

Welk bedrijf zit achter KWFinder?

Eén van de eerste dingen waar ik eerst naar kijk als ik investeer in een een product, is het team dat er achter zit. Dit is enorm belangrijk omdat het het vaker dan niet gebeurd dat een product opeens verdwijnt (of geen support meer levert).

Het team achter KWFinder is het team van Mangools.  Het team bestaat uit vier mannen en twee vrouwen uit Slovenië en zijn sinds eind 2014 actief met diverse SEO tools. Naast KWFinder heeft Mangools ook nog: SERPchecker, LinkMiner en SERPwatcher gemaakt.

In 2016 hebben de tools een uitgebreide visuele upgrade gekregen. Deze upgrade is bij veel mensen enorm in de smaak gevallen. Mangools groeide dat jaar dan ook enorm!

Meer lezen over Mangools team? Lees dan verder op de "about page".

Wat is KWFinder precies?

Voordat ik mijn KWFinder review en ervaringen met je ga delen, wil ik je eerst nog even vertellen wat het precies is. Het kan namelijk zijn dat je nog nooit van KWFinder hebt gehoord.

KWFinder is een online marketing tool, waarmee je zoekwoorden onderzoek kunt doen. Zoekwoorden zijn woorden die mensen die in Google gaan zoeken gebruiken. Met KWFinder kun je zien op welke van deze zoekwoorden je makkelijk kunt ranken in Google. 

Wanneer je bijvoorbeeld zoekt op "goedkope krabpaal" krijg je de resultaten te zien in Google en hoe makkelijk het is om  te ranken op deze zoekterm.

Wat is KWFinder

Klik op de afbeelding voor volledige grootte.

Daarnaast krijgt je links van je scherm een overzicht van relevante zoektermen te zien. Dat kun je zien in onderstaande afbeelding:

kwfinder voorbeeld handleiding

Klik op de afbeelding voor volledige grootte.

Wanneer we een artikel willen schrijven die goed gaat ranken in Google als het gaat om krabpalen, kun je uit bovenstaande afbeeldingen opmaken dat je iets moet doen met de volgende zoekwoorden: 

 • Kattenpaal
 • Design krabpaal
 • Klimpaal kat

Dit zijn namelijk zoektermen, waar wel veel op wordt gezocht, maar de concurrentie nog niet genoeg mee heeft gedaan. Ze hebben allemaal een vrij lage SEO Difficulty vergeleken met de andere termen.  (KD = Keyword Difficulty

Deze informatie is zeer waardevol. Dit is dus wat je constant kun doen met KWFinder. Kijken waar je concurrentie steekjes laat vallen!

Voor wie is KWFinder bedoeld?

De KWFinder zoekwoorden tool is bedoeld voor zowel beginnende als professionele online marketeers. Voor iedereen die wil weten waar potentiële klanten op zoeken in Google.

Of je nu en webshop, website of blog hebt: goed zoekwoorden onderzoek is gewoon enorm belangrijk om te kunnen ranken in Google. 

Als je niet weet waar je voor of over moet schrijven, en je content niet optimaliseert voor Google, kan het zomaar zijn je nooit hoger komt dan de vijfde pagina in de zoekresultaten.

Waarom is goed zoekwoorden onderzoek zo belangrijk?

Door middel van goed zoekwoorden onderzoek kun je kijken waar je concurrentie steekjes laat vallen in de online wereld (specifiek in de zoekmachine resultaten van Google).

Dit zijn dan ook direct de punten waarop jij vol moet gaan inzetten, zodat ook jij op die eerst pagina van Google komt en zo veel meer bezoekers naar je website zult krijgen. 

Meer bezoekers betekent meer clicks, wat er voor kan zorgen dat ook jij een succesvolle affiliate website kunt hebben. 

Longtail zoekwoorden vinden met KWFinder

Longtail zoekwoorden zijn zoektermen die uit meerdere woorden bestaan.

Waarom zijn deze belangrijk? 

Nou, op deze termen is de concurrentie vaak een stuk lager, wat er dus voor zal zorgen dat je veel sneller bovenin de zoekresultaten te voorschijn komt.

Ik zal je een voorbeeld geven:

Eerder op deze pagina heb ik de term "goedkope krabpaal" gebruikt. Dit is een shorttail zoekwoord omdat het maar uit twee woorden bestaat. 

Laten we voor deze term eens gaan kijken naar relevante longtail zoekwoorden:

Dit doe je simpelweg door in de "results filter" de "number of words" op minimaal 4 te zetten:

longtail seo voorbeeld

Klik voor volledige grootte.

Zoals je ziet, zie je direct dat er een aantal zeer interessante longtail zoekwoorden naar voren komen. Dat is de kracht van KWFinder. Je kunt zien dat er veel gezocht wordt op "krabpaal voor grote katten". 

Meer uitleg?  Affiliate Marketing Expert - Jacko Meijaard, maker van de AMR (populaire videotraining), verteld meer long tail SEO over in onderstaande podcast: 

Mijn eerlijke KWFinder review, ervaringen en mening

Goed, nu je weet wat KWFinder precies is en waarvoor je het kunt inzetten, zal ik mijn ervaringen met je delen. Laten we beginnen met de gebruiksvriendelijkheid. 

Gebruiksvriendelijkheid

Eén van de redenen waarom KWFinder zo succesvol is, is het simpel design. Ze hebben bewust gekozen om het allemaal zo simpel mogelijk te houden. 

Felle contrastvolle kleuren en een schone lay-out waarmee je snel kunt zien wat je moet zien. Check bijvoorbeeld onderstaande pagina waar je kunt zien hoeveel dagelijkse look-ups je nog kunt doen.

review KWFinder nederlands

Klik voor volledig grootte. 

Daarnaast werkt de software soepel en snel. De site laad enorm snel en zoekresultaten komen naar voren binnen enkele seconden. 

Wat kan beter?

KWFinder heeft in de afgelopen tijd een aantal "outtages" gehad. De service was gewoon een tijdje niet te gebruiken. Het team gaf echter aan dat dit ook te maken had met een aantal server providers waarmee ze samen werkten. 

Het is echter wel iets wat absoluut niet moet kunnen met zoveel gebruikers die er voor betalen.

Ik ben persoonlijk ook een beetje teleurgesteld in SEO Academy. Dit is een soort kennisbank van Mangools. De artikelen zijn echter een beetje achterhaald en lijken alleen bedoel om de producten te promoten, niet om waardevolle kennis te delen.

Dit zijn veel mensen die ik spreek met me eens. Mangools heeft ook beloofd om dit in de toekomst anders aan te gaan pakken. 

Beste functie

Er zijn een aantal functies in KWFinder die ik als online marketeer echt dagelijks gebruik. 

Natuurlijk gebruik KWFinder dagelijks voor mijn internet onderzoeken. Er zijn nog een paar handige functies die ik veel gebruik:

Lijsten 

Binnen KWFinder kunt je gemakkelijk lijsten aanmaken en opslaan van je zoekwoorden. Zo kun je altijd eerst zoveel mogelijk relevantie zoekwoorden selecteren, om deze vervolgens te analyseren. 

Mijn resultaten met KWFinder

Met KWFinder is mijn zoekwoorden onderzoek een stuk makkelijker geworden. Met de lijsten en overzichtelijke filters en vele updates, is het een plezier om mee te werken.

Vrijwel direct nadat ik een betaalde versie van KWFinder had aangeschaft, ben ik lijstjes met zoektermen ga maken voor al m'n affiliate sites. 

Aan de hand van deze lijstjes ben ik vervolgens artikelen gaan schrijven. Dit heeft vrij snel gezorgd voor meer bezoekers op alle affiliate websites. Meer bezoekers betekend ook meer inkomen. 

Wanneer je direct actief aan de slag gaan met KWFinder, schat ik dat je als internet ondernemer het jaarbedrag in een maand of drie hebt terug verdient.

KWFinder prijs

Wat kost KWFinder nou eigenlijk? Dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk om te weten. Er zijn namelijk nogal wat opties, die ik hier niet allemaal ga neerzetten.  

Goed, wat is dan de voordeligste en/ of beste KWFinder optie?

KWFinder houdt ervan (net als bijna alle andere software bedrijven) dat je jaarlijks betaald.

Ze geven als je voor deze optie kiest, maar liefst 40% korting ten opzichte van een maandelijkse betaling.

Er vanuit gaande dat je genoeg hebt aan een Basic Account (100 Keyword look-ups per dag) kost dit je zo'n 310,- euro per jaar. Dit is omgerekend 25,- euro per maand, wat een hele mooie prijs is als je kijkt wat je er allemaal voor krijgt.

Vergeleken met de concurrentie is deze tool echt enorm voordelig. SemRush kost bijvoorbeeld het tienvoudige, maar is ook een stukje uitgebreider. 

Let erop dat je niet te lang wacht met de betaalde versie van KWFinder, hoe populairder dit product zal worden, hoe sneller de prijs zal stijgen. 

Bijvoorbeeld: in de tijd dat ik het gebruik is de prijs als met 33,- euro per jaar omhoog gegaan. Ik heb dus nog het "oude" abonnement, dit zal (voor mij) ook niet omhoog gaan. Doe hier dus je voordeel: ga vandaag nog aan de slag!

Ook toegang tot de beste zoekwoorden?

Als je een account aanmaakt op de website van KWFinder, kun je dagelijks vijf gratis zoekopdrachten doen. Wanneer je echter serieus met internet marketing bezig bent, raad ik je aan om zo snel mogelijk een Basic account te nemen. 

Hier kun je al enorm veel mee zoeken, waardoor je deze "investering" zo hebt terug verdient door middel van hogere posities in Google. Mocht je nog meer werk willen doen kun je altijd nog upgraden naar een groter pakket. 

KWFinder zal er zeker voor zorgen dat je direct vanaf het beginnen de beste informatie hebt als het gaat om zoektermen en ranken in Google.

Hoe zou jij het vinden als je artikelen vrij snel boven in Google staan? Hoeveel geld zal dit je opleveren? Dit is iets wat vrij onbetaalbaar is lijkt me.

Andere mensen lezen:

De Vastgoed Academy Review & Ervaringen