• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Gratis Instagram Volgers? Gebruik deze Instagram Strategie!

Wanneer jij op deze pagina bent beland, wil je vast wat meer gratis instagram volgers. Misschien wil je het serieus aanpakken en zij jij het wel zitten om duizenden volgers te hebben.

Instagram is zoals je waarschijnlijk wel weet onderdeel van Facebook. Een bedrijf dat veel data verzameld en niet gek is.  Het is dus belangrijk om je te realiseren dat je met "valsspelen" niet ver komt tegen deze datagigant. 

Op deze pagina zal ik een strategie met je delen die door grote Amerikaanse instagrammers gebruikt word. 

Wat is Instagram nu ECHT?

Voordat ik een goede instagram strategie met je ga delen, is het belangrijk dat je weet wat Instagram nu echt is. 

Instagram kun je echt zien als een online tijdschrift. Wanneer jij als bedrijf of persoon een Instagram account hebt, kun je dit zien als een tijdschrift van je merk. 

Dit merk kun je natuurlijk zelf zijn als persoon. Het kan ook je bedrijf zijn. Een goed Instagram account moet een bezoeker het gevoel geven dat ze door een tijdschrift van je merk bladeren. Een tijdschrift vol met mooi foto's, visie's en inspiratie.

Demografie: wie gebruiken Instagram?

Wanneer je een beetje bekend met geld verdienen met internet weet je dat het enorm belangrijk is dat je het allemaal draait om de doelgroep. Wat je je dus als eerste moet afvragen is: " Zit mijn ideale doelgroep wel op Instagram. 

 • hand-o-right
  Instagram heeft zo'n 400 miljoen actieve gebruikers (2017)
 • hand-o-right
  68% van de gebruikers zijn vrouw
 • hand-o-right
  89% van de gebruikers zijn tussen de 18 en 49
 • hand-o-right
  59% van de gebruikers zijn tussen de 18 en 29

Welke conclusie kunnen we trekken uit deze statistieken?

Wanneer je producten wilt promoten aan vrouwen onder de 49, is het een grote fout om niets met instagram te doen. Anders mis je ECHT de boot. 

Hiermee is het niet gezegd dat wanneer je doelgroep voornamelijk mannelijk is, je niets moet doen met Instagram. Er zijn nog meer dan genoeg kansen.

Gratis Instagram volgers: Belangrijk!

Wat verstaan we eigenlijk onder gratis instagram volgers?

Dit zijn volgers die op een 100% legale manier op jouw pagina terecht komen en de interactie zoeken. Om veel instragram volgers te krijgen moet je een interactie strategie opzetten. Waarom een interactie strategie?

gratis instagram volgers strategie

Het hele doel van Instagram (Facebook) is het verzamelen van data. Hoe meer interactie (likes, meningen, comments) hoe meer data er verzameld zal worden. 

Volg ALTIJD de richtlijnen...

Als je probeert op een oneerlijke manier volgers, likes en interactie te vergaren, ben je niet goed bezig. Facebook zal je hier namelijk vroeger of later voor straffen. 

 Maar hoe kan ik dan gratis instagram volgers krijgen? 

Gratis Instagram volgers Stappenplan

Het aller belangrijkste om je te realiseren bij een succesvolle instagram pagina is dat het niet om jouw draait maar om het creëren van waarde van voor je bezoekers.  

Zet je doelgroep/ volgers op het podium, niet je zelf. Verkoop de reis, niet het vliegtuig. 

Begin bij het doel!

Wat wil jij bereiken met Instagram? En dan bedoel ik niet: "Meer volgers".

Verkoop je producten en diensten? Promoot je producten van anderen? De grootse Instagrammers doen beide en verdienen hier bakken met geld mee.  

Hoe dan ook ik ga er van uit dat je doel is om zoveel mogelijk volgers te krijgen zodat je geld kunt gaan verdienen met Instagram. 

#1 Een Instagram Bio is een" 7 Second Elevator Pitch"

Ik neem aan dat je je instagram profiel al hebt aangemaakt.

Misschien weet je nog niet zo goed wat je in je "bio" moet zetten. Dat is dat stukje tekst wat je onder je naam mag zetten in een paar zitten. Daar wil ik het eerst over hebben. Dit is namelijk super belangrijk. 

Dit is het deel waar jij nieuw mensen laat zijn waar je account over gaat. Je moet dit zien als een verkooppraatje van 7 seconden. Je hebt maar 150 woorden om je voor te stellen en te zorgen dat mensen op die volg knop drukken.

Belangrijke aandachtspunten voor een goede Instagram bio:

 1. Het gaat niet om jouw, maar om je doelgroep. Wat is de waarde voor je bezoeker? Wat gaan ze leren? Als je dit in je bio staat, mag je over jezelf beginnen. 
 2. Je bonus of Call to Action knop. Dit is een link waar je het meeste verkeer heen wil sturen. Dit kan bijvoorbeeld een YouTube video zijn of je website. Of natuurlijke een affiliate link waarmee je (veel) geld kunt verdienen.
 3. Zorg altijd dat Call to Action zo specifiek mogelijk is. Dus GEEN "schrijf je in voor m'n nieuwsbrief." 
gratis instagram volgers biografie maken

Voorbeeld van een goede Instagram BIO

#2 Vertel het verhaal

Nu je weet hoe je een goede bio moet maken gaan we een stapje verder. Wat moet ik nu op m'n Instagram posten als ik gratis Instagram likes wil?

#3 Verschillende soorten Posts

Variatie is belangrijk. Als je goed gaat kijken naar professionele Instagram accounts, zul je zien dat ze een stuk over 10 verschillende berichttypes hebben. 

Quotes

Quotes doen het altijd goed op Instagram. Je kunt gemakkelijk toepasselijke quotes vinden. Bijvoorbeeld op op Brainyquote. Zorg dat je zelf een mooie afbeelding maakt met bijvoorbeeld Pablo by Buffer. 1100x1100 pixels is een goede maat. 

Flat lays

Dit zijn foto's van bijvoorbeeld een product wat je verkoopt of promoot. Meestal simpele maar mooie foto's die van boven zijn gemaakt. 

Seizoensproducten

Foto's van "stamppot in de winter en ijsjes in de zomer". Zo vergroot je betrokkenheid en het groepsgevoel. Ga geen voedsel foto's posten als je merk/ account niets met voeding te maken heeft!

Screenshots

Screenshots van waar je mee bezig bent, statistieken of van e-mails. Kan van alles zijn, als het maar relevant is voor je doelgroep. 

Foto's van klanten/ gebruikers

Wanneer mensen je product in gebruik hebben genomen en je hiervan een foto sturen, is dit ideaal om te posten. Social proof werkt enorm goed. 

Foto's van mensen

Selfies van jezelf of anderen. Landschapsfoto's. Zorg dat foto's altijd professioneel zijn. Als je niet zo goed bent met foto's. Volg eens een paar professionele fotografen op Instagram en kijk hoe zij het doen! De juiste hoek kiezen is het halve werk.

Snapseed is ook een goede App om te gebruiken om je foto's snel mooier te maken.

#4 Maak een Postplan voor een Totaalplaatje

Mensen die je Instagram voor de eerste keer zien moeten direct een goede mix van posts te zien krijgen. Daarom is het belangrijk dat je niet elke dag het zelfde post. 

Maak dus een planning en zorg dat je laatste 10 posts steeds van een andere posttype zijn. Zo heb je direct meer kan op gratis instagram likes. Het account zal er op het eerste gezicht een stuk waardevoller en minder spammy uitzien!

Maak dus een volgorde voor jezelf. Zo zit je ook nooit met het probleem "Wat moet ik vandaag posten?". Maak dus een postplan! 

#5 Gebruikt Hashtags

Maak een relevante hashtag lijst bij elke posttype. Dit is enorm belangrijk omdat je op deze hashtags dus gevonden zult worden. 

gratis instagram volgers hashtags

Ongeveer 25 hashtags is voldoende. Plaats deze direct na je post in de eerste comment. Zorg dat je eerst een paar enters doet zodat het niet zo opvalt 😉

Sla de hashtags op in een tekstbestand zodat je ze makkelijk kunt copy pasten. 

Zo kun je super snel op een 100% legale manier meer bezoekers krijgen op Instagram, wat weer meer gratis Instagram volgers zal opleveren. 

Hoe vaak moet ik posten op Instagram?

Hoe vaak je het beste kunt posten op Instagram voor zoveel mogelijk gratis volgers hangt van een aantal dingen af. 

Hoe oud is je groep met volgers of je ideale doelgroep? Als je doelgroep wat ouder is kun je wat minder posten. Oudere Instagram gebruikers hebben namelijk meestal wat minder volgers. 

Wanneer jij dus drie keer per dag wat post, zal de feed van deze mensen vollopen met alleen jouw post. Wat resulteert in veel onvolgers. 

Als je volgers wat jonger zijn, en dus meestal veel meer kanalen volgen is het verstandig om minimaal één keer per dag iets te posten, het liefst twee of drie keer.

Wees consistent!

Consistentie is enorm belangrijk. Net als bij geld verdienen met YouTube is dit enorm belangrijk. Consistentie betekent meer interactie.

Interactie betekent dat je hoger op komt in de zoekresultaten, waardoor je weer meer gratis Instagram volgers zult krijgen. 

Ga opzoek naar grote account in je niche

Wie zijn je grootste "concurrenten"?

Wie zijn de top 20 Instagram accounts waar jij jaloers op bent? 

Dit zijn vaak de mensen die het verkeer (volgers) al hebben dat jij graag zou willen hebben. Let daarbij op dat je geen neppe accounts gaat volgen. Dit zijn account die bijvoorbeeld een paar duizend volgers hebben maar bijna geen interactie. 

Vaak zijn die accounts die door bots en spam geholpen zijn. Wees niet jaloers op deze aantallen volgers. Deze accounts zullen nooit ver komen. Facebook zal dit ALTIJD bestraffen, al dan niet direct. 

Volg geen bekende Nederlanders

Natuurlijk zijn er bekende Nederlanders met goede Instagram accounts. Waar je je alleen van bewust moet zijn is dat mensen deze accounts alleen maar volgen omdat ze bekent zijn. Niet omdat het waardevol of wat dan ook. 

De volgers van dit soort kanalen zullen ook niet bereid zijn om "onbekenden" zomaar te volgen. 

Geld Verdienen met Instagram

Geld verdienen met instagram gaat voornamelijk via sponsordeals én affiliate marketing. 

Sponsordeals zijn vrij simpel: jij gaat op de foto met een bepaald product, en krijgt hier een bedrag voor. Hoeveel dit is hangt af van het aantal volgers. Dit kan natuurlijk enorm veel geld op leveren als je veel volgers krijgt. Dit is het actieve inkomen van instagrammers (vaak goed voor 30% van totaal).

Affiliate marketing is waar het echte geld wordt verdiend. Hiermee creëren instagrammers dan ook een echt passief inkomen. In de onderstaande podcast verteld Jacko Meijaard je meer over geld verdienen met Instagram.

Het instagram account levert LETTERLIJK geld op terwijl ze slapen of wanneer ze op reis zijn. Een passief inkomen (overgrote deel van meeste instagram inkomens).

Het mooie is dat ook beginners (weinig volgers) hier al leuk aan kunnen verdienen. Simpel gezegd is affiliate marketing het promoten van producten in ruil voor commissie

Affiliate marketing in actie zien?

Wil jij stap-voor-stap affiliate marketing instructies? Ik ging een tijdje geleden aan de slag met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Een top training.

De training geeft niet alleen visuele voorbeelden en ideeën, maar de prijs is ook nog een stuk lager dan normale trainingen. Bekijk hier de eerste video's.

Zie je die linkjes in de comments of post van die fitness instagrammer? Juist, dit zijn affiliate links. Wanneer jij hier op klink, krijgt de instagrammer een commissie als jij iets koopt (meestal binnen 30 dagen).

Wanneer jij deze een instagram account hebt met redelijk wat volgens (een paar honderd is al genoeg om geld te verdienen). Verdiep je dan dus in affiliate marketing.

Andere mensen lezen:

Bed en Breakfast Beginnen? Belangrijke Informatie + Tips!

Kun je Slapend Rijk Worden?

Zelf Een Betaalpagina Maken In 6 Simpele Stappen