• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Tips om een Goede Domeinnaam te Verzinnen voor jouw Website

Op zoek naar tips voor het verzinnen van een goede domeinnaam? Als jij deze pagina hebt gevonden, is dat vast en zeker het geval. Misschien zit je al een tijdje na te denken over een leuke naam voor die nieuwe website, maar weet je het even niet meer. 

Zodoende ben je waarschijnlijk via Google gaan zoeken naar website naam verzinnen tips, en ben je op deze pagina beland. Dat is maar goed ook! Ik ga je namelijk precies vertellen waar een domeinnaam aan moet voldoen én hoe jij er eentje kunt gaan verzinnen. 

Het is misschien wat creatief denkwerk, maar met onderstaande tips moet het je zeker gaan lukken. Lees dus snel even verder zodat jij dit toffe domeinnaam vandaag nog kunt registreren!

Voordat je begint met een domeinnaam verzinnen

Er zijn een aantal dingen die je eigenlijk al duidelijk moet hebben voordat je aan de slag gaat met het verzinnen van een geschikte domeinnaam. 

Allereerst is het van belang dat je al precies weet in wel niche je de site wilt gaan maken. Ofwel, waar moet je site over gaan? Met deze informatie kun je namelijk beter brainstormen naar relevante woorden die je wellicht in een domeinnaam kunt gaat gebruiken.

Staar je hier echter niet blind op. De tijden dat een een domeinnaam goed scoort als deze een zoekwoord exact matched, zijn voorbij. Toch heeft het nog wel wat gebruikersgemak voor gebruikers. Mensen die je website in Google zien staan, kunnen namelijk direct zien waar de website over gaat.

tips voor domeinnaam

Waar moet een goede domeinnaam aan voldoen?

Als je bijvoorbeeld van plan bent om een persoonlijke blog te beginnen, zou je zelfs je eigen naam als domeinnaam kunnen gaan gebruiken. Mocht je dit nu nog niet van plan zijn; registreer deze domeinnaam toch. Het zou zonde zijn als je in de toekomst geen domeinnaam kunt maken met jouw exacte naam!

Hieronder zie je in het kort een aantal punten waaraan een goede moderne domeinnaam aan moet voldoen: 

 • Gebruik alleen een .nl domeinnaam (ook als Belg, of je moet al een Belgisch product promoten)
 • Zo kort mogelijk (maximaal 3 woorden)
 • Zorg dat de domeinnaam een echt merk kan worden (merknaam waardig)
 • Makkelijk te spellen en te onthouden
 • Zorg dat er minimaal één woord in zit die relevant is voor de niche waarin je zit

Is een .NL domeinnaam echt nodig?

Het is geen harde eis. Er zijn genoeg super succesvolle affiliate sites die andere extensies gebruiken (Bijvoorbeeld Tweakers.net). Het is wel aan te raden. Een .nl extensie komt namelijk wat betrouwbaarder over. Dit zal er voor zorgen dat andere websites sneller naar je zullen linken, wat weer positief is voor je SEO. 

Daarnaast kan het maar zo zijn dat een website in de Nederlandse taal meer relevantie punten van Google krijgt, als deze ook een .nl domeinnaam heeft. Niemand weet precies of dit het geval is, logisch klinkt het echter wel. 

Creatieve domeinnaam verzinnen tool?

Helaas zijn de meeste tools om website namen te vinden vaak in het Engels. Toch zijn er een aantal creatieve naamgenerator tools die je creatieve brein misschien een beetje prikkelen. 

Een tool die ik zelf graag gebruik is: SpinXO. Je zou met SpinXO bijvoorbeeld kunnen brainstormen voor een domeinnaam met de "YouTube of Instagram name generator". De namen die hier uit rollen zijn vaak ook wel geschikt voor een URL/ domeinnaam!

Dit is gewoon een volledig gratis handige tool om namen te vinden. Het mooie is dat je focus woorden in het Nederlands kunt invullen, en zo ook Nederlandse woorden in de resultaten krijgt. 

Veel gemaakte fouten in domeinnamen

Nu je ongeveer weet wat aan te raden is bij het verzinnen van een domeinnaam, zal ik je ook nog even vertellen waar het vaak fout gaat.

Dit is wat je moet vermijden bij het kiezen van een domeinnaam:

 • Streepjes (-), doe het echt alleen als het niet anders kan
 • Lange zinnen
 • Nummers (gebruikt dan liever het woord van het nummer)
 • Woorden met auteursrechten of iets wat daar op lijkt (merken die niet even anders gespeld zijn)
 • Buitenlandse woorden (Engels kan wel als het relevant is, pas wel op, max één)

Een domeinnaam: en dan? Geld verdienen!

In de Affiliate Marketing Revolutie geeft Jacko Meijaard je ook tips over het kiezen van een domeinnaam. Daarnaast doet hij stap-voor-stap voor hoe je hier een website omheen kunt bouwen die geld op gaat leveren door middel van affiliate marketing. De training geeft niet alleen visuele voorbeelden en ideeën, maar de prijs is ook nog een stuk lager dan normale trainingen. Bekijk hier de eerste video's.

Domeinnamen kopen of zoeken?

Voordat je een domeinnaam gaat registreren is het misschien handig om nog even onderzoek te doen naar vergelijkbare domeinnamen. Je kunt dan direct ook even kijken over er nog andere, maar vergelijkbare interessante domeinnamen beschikbaar zijn in je niche. 

Misschien vind je op deze manier nog wel een betere domeinnaam dan je van plan was om te registeren. Dat kan bijvoorbeeld via onderstaande sites. Dit zijn allebei een soort zoekmachines voor websites die andere mensen "weg hebben gedaan", en dus binnenkort weer vrij komen. 

Wat hierbij wel even belangrijk is dat je de geschiedenis van zo'n website checkt. Het kan namelijk maar zo zijn dat de website bijvoorbeeld een spamscore heeft. Dit kan een negatief hebben op SEO, kijk hier dus even voor uit.

Zo controleer de geschiedenis van een domeinnaam

De geschiedenis van zo'n domeinnaam controleer je via een site als WebArchive

Hier vul je de URL van die website in. Vervolgens krijg je dan een soort van screenshots te zien van hoe de website er in het verleden uit zag. Check ook de leeftijd, backlinks en andere relevante statistieken. 

Wat kost het registeren van een domeinnaam?

Het registeren van een domeinnaam kost je maar een paar euro. Zo kun je bij Neostrada al een domeinnaam registreren voor maar €1.95 (prijs voor één jaar). 

Mocht je het helemaal zeker weten dat je deze domeinnaam langer dan een jaar wilt houden, registreer dan direct langer, bijvoorbeeld 3 jaar. Je korting is dan op lange termijn veruit het hoogst.

Zelf een domeinnaam registreren

Wanneer je een leuke domeinnaam hebt verzonnen, is het zaak om de naam zo snel mogelijk te registreren. Allereerst moet je checken over naam nog wel beschikbaar is. Dat doe je bijvoorbeeld op deze pagina via Neostrada . 

Pas even op dat je gekozen domeinnaam correct is gespeld. Je kunt dit namelijk niet meer aanpassen. Je hebt dat pech en zult opnieuw moeten betalen voor de correct gespelde domeinnaam. En ja, dit is mij in het verleden ook meerdere malen overkomen.

Controleer dus altijd eerst een paar keer de spelling van je domeinnaam. Via onderstaande knop kun je snel en goedkoop een domeinnaam registreren via Neostrada.

Een domeinnaam registreren? Dat doe je makkelijk en snel via Neostrada!

Andere mensen lezen:

Kun je Slapend Rijk Worden?

Crypto Masterclass Cursus (AllesOverCrypto.nl) Review & Ervaringen

Geld Verdienen Met AliExpress Of Alibaba?