• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geld Verdienen Met Schrijven Op Internet

Ben jij een beetje een goede schrijver? Dan is de kans groot dat je Geld Verdienen Met Schrijven Op Internet precies in jouw straatje past. 

Misschien ben je hier wel specifiek naar gaan zoeken en ben je zodoende op deze pagina terecht gekomen. Het kan ook zijn dat je gewoon benieuwd bent naar manieren van geld verdienen op het internet. 

Hoe dan ook, op deze pagina zal ik je vertellen hoe je geld kunt gaan verdienen door middel van het schrijven van teksten. Ik ben hier zelf namelijk al een tijdje mee bezig en laat ook veel teksten schrijven. 

Daadwerkelijk geld verdienen via het internet kan zo maar eens veel makkelijker zijn dat je dacht met wat schrijftalent. Lees dus snel even verder!

Hoe start je met geld verdienen met schrijven op internet?

Tekstschrijver worden is voor steeds mee mensen enorm populair. Waarom is dit eigenlijk?

Nou, dat zal ik je vertellen. Informatie is namelijk veel geld waard. Leven als een tekstschrijver is ook vrij luxe te noemen. De grootste voordelen die je hebt als tekstschrijver is dat je alleen met een laptop en internet verbinding waar en wanneer JIJ wilt kunt werken. 

Je hebt als het ware complete vrijheid. Er zijn niet veel beroepen waar je dit ook hebt! Goede keus dus. 

Inschrijven Kamer van Koophandel of niet?

Wanneer jij voor jezelf hebt besloten geld te willen gaan verdienen met schrijven op het internet, is het belangrijk dat je een btw-nummer en een zakelijke bankrekening hebt. 

Dus ja, je hebt een Kamer van Koophandel inschrijving nodig als je serieus bent. Het zorgt er ook direct voor dat je professioneler overkomt. Daarnaast is het zo dat je er zelf ook echt serieuzer mee bezig zal gaan, wat natuurlijk enorm goed is al je geld wil gaan verdienen. 

Je runt je eigen business. Jij bepaald wanneer, waar en voor wie je werkt. 

Maar hoe kom in dan aan schrijfopdrachten?

Aan opdrachten komen is tegenwoordig met behulp van het internet helemaal niet moeilijk. Veel particulieren maar vooral ondernemers zijn namelijk op zoek naar tekstschrijvers. 

Je zult natuurlijk wel, als je net begint, een naam voor je zelf moeten maken op diverse sites. Dit gebeurd vaak door eerst testteksten te maken over een bepaald onderwerp voor een potentiële klant. 

Verderop in dit artikel zal ik je vertellen wat hiervoor op dit moment de beste site is.

Hoeveel kan ik hiermee verdienen?

Hoeveel geld je hiermee kunt verdienen hangt af van het aantal opdracht en je verdienmodel. De tekstschrijvers die het meest verdienen zijn vooral bezig met affiliate marketing + een eigen schrijf business.

Onder aan dit artikel laat ik je zien hoe ook jij met affiliate marketing geld kunt gaan verdienen. 

Daarnaast zijn deze schrijvers vaak  dus nog bezig met opdracht voor andere bedrijven. Afhankelijk van de kwaliteit van je teksten kun je tussen de 0,04 euro en 0,17 euro per woord vragen. Opdrachten voor standaard teksten zijn vaak ongeveer 1200 woorden. 

Zoals je ziet kan een expert tekstschrijver meer verdienen dan een beginner. 

Geld Verdienen Met Schrijven Op Internet


Met welke soorten teksten kun je allemaal geld verdienen?

Wanneer jij wel goed kan schrijven maar hier nog geen verdienmodel aan kan hangen, ben je vast benieuwd met welk soort teksten je nou het meeste kunt verdienen. 

Nou dat zal ik je hier onder even vertellen. 

Geld verdienen met informatieve SEO teksten

Waar veruit de meeste freelance tekstschrijvers zich mee bezig houden zijn informatie SEO teksten.

Wat zijn dit? 

Dit zijn teksten die bedoeld zijn om een bepaalde doelgroep te helpen met een probleem. Dit soort teksten zijn bedoeld voor blogs van bijvoorbeeld affiliate websites. 

Een titel van een dergelijk tekst voor een site in de "afvallen" niche zou bijvoorbeeld kunnen zijn: "Snel en makkelijk afvallen? Dit is hoe je dat doet!". Het is dan de bedoeling dat deze tekst geoptimaliseerd wordt voor Google (SEO - Search Engine Optimalisation). 

Enige kennis van SEO is al tekstschrijver dus enorm belangrijk. Teksten schrijven die niet ranken in Google, zitten ondernemers vaak niet op te wachten. 

Kijk hier om meer te leren over SEO >>

Geld verdienen met reviews schrijven

Een andere zeer lucratieve manier om geld te verdienen met schrijven is het schrijven van reviews. 

Wanneer mensen op het punt staan om een bepaald product te kopen, gaan ze vaak eerst nog even op zoek naar reviews voor dat extra beetje vertrouwen. 

Als jouw review van een bepaald product hoog in Google staat, en dus veel bezoekers trekt, kun je hier veel geld mee verdienen. Het enige wat je doen hoeft te doen is mensen door linken met een affiliate link. 

Dit wordt ook wel affiliate marketing genoemd. Steeds meer mensen verdienen op deze manier (veel) geld via het internet. Onderaan deze pagina geeft ik je een waardevolle tip om hier ook mee te beginnen.

affiliate marketing voor dummies

Geld verdienen met verhalen schrijven

Wanneer jij goed bent in het schrijven van verhalen ben je misschien instaat om een eigen boek te schrijven. 

Je kunt je ook aanbieden als schrijver voor een biografie. Het schrijven van verhalen is een aparte niche binnen het schrijven en komt best veel bij kijken. 

je werkt samen met uitgevers en andere bedrijven die hierbij horen. Wat je kunt doen om hier mee te beginnen is je eigen blog beginnen. Stuur mensen naar dit blog met bijvoorbeeld Social Media en laat ze een mening geven. 

Sites waar je geld kunt verdienen met schrijven

Er zijn een paar sites die ik je echt kan aanraden als jij wilt starten met geld verdienen met schrijven van teksten via het internet. 

Ten eerste heb je een site nodig waar je veel kan leren over geld verdienen via het internet. Daarvoor ben je op de juiste plek op een site als bijvoorbeeld Internet Succes Gids. Deze site heeft ook een forum waar je veel mensen zult vinden die al op deze manier geld verdienen via het internet.

Daar kun je terecht met al je vragen.

Daarnaast heb je natuurlijk een plek nodig waar je je opdrachten vandaan kunt halen. Een site die ik en vele andere internetondernemers hiervoor gebruiken is SiteDeals.nl

Hier kun je een advertentie op plaatsen (bij "werk") die direct gelezen wordt door vele andere tekstschrijvers en mensen die op zoek zijn naar tekstschrijvers. 

Leren geld verdienen met schrijven? 

Zoals ik eerder in dit artikel al had aangeven is affiliate marketing de beste manier om geld te gaan verdienen met teksten. Daarom wil ik het nog even met je hebben over de Affiliate Marketi​​​​ng Revolutie van Jacko Meijaard.

Jacko weet als geen ander hoe je geld kunt verdienen met teksten (hij verdiend zo'n 7500 euro/maand met affiliate marketing), en laat in zijn videotraining zien hoe jij dit ook kunt gaan doen.

Via onderstaande knop kun je je gratis inschrijven voor meer informatie over deze videotraining. 

affiliate marketing revolutie inloggen

Meer informatie over de Affiliate Marketing Revolutie? Deze populaire videotraining heeft al meer dan 3600 mensen leren geld verdienen!

Andere mensen lezen:

Kun je Slapend Rijk Worden?

Crypto Masterclass Cursus (AllesOverCrypto.nl) Review & Ervaringen

Geld Verdienen Met AliExpress Of Alibaba?