• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Extra Inkomen Naast Je Huidige Baan

Dus jij wil iets ondernemen en extra inkomen naast je huidige baan, raad eens?

Je bent lang niet de enige. Recente onderzoeken hebben aangetoond dat onder twintigers, meer dan 60% wel iets ziet in een eigen onderneming.

De realiteit is echter een beetje anders. Velen kiezen er gewoon voor om lekker veilig een 9 tot 5 te nemen, en ondernemen helemaal niets. Deze mensen zullen waarschijnlijk sterven met een groot “Wat als ik dit had gedaan” stempel op hun voorhoofd.

Zonder dat ze ooit terug zullen kunnen kijken op een manier met de gedachte dat ze het tenminste geprobeerd hebben. Er zijn ook dagelijks mensen die dit wel willen proberen.

De kracht van …

Deze mensen kiezen ervoor om te stoppen met het werken aan de dromen van iemand anders, en gaan voor hun eigen dromen.

De kracht van het bepalen van je eigen uren. De kracht van het bepalen van je eigen doelen. De kracht van het werken aan taken die jij waardevol vind.

De kracht van het stoppen met een 9 tot 5 die je maar weinig voldoening geeft en verplicht omringt met mensen die waarschijnlijk helemaal niet leuk zijn.

5 Manieren voor Extra inkomen naast je huidige baan

Dat is de kracht van ondernemerschap en de kracht die ik aan de hand van dit artikel misschien wel bij je los kan maken.

1. Adviseur

Adviseren kan erg veel geld opleveren. Wist je dat een beetje ZZP adviseur al snel het zelfde verdient als een normale 9 tot 5 baan? The sky is letterlijk te limit.

Er zijn niet voor niets zoveel ZZP’ers. Je kunt vrijwel overal je advies skills aanbieden. Of het nu in de medische wereld, de financiële wereld of ICT is. Ideaal om te beginnen voor wat extra inkomen naast je huidige baan.

Er zijn genoeg websites te vinden waarop jij je kunt aanbieden als adviseur waar vooral adviseurs in de ICT snel opdracht zullen vinden.

Tijd nodig om te starten: Kan binnen een maand

Hoe start ik dit: Ik zou een site laten maken (of zelf maken, is NIET moeilijk) met een landingspagina waarop je verteld waar je goed in bent en hoe je bedrijven kunt helpen. Start een blog met verhalen over je werkveld en deel deze binnen verschillende sociale media kanalen binnen je branche. Zo bouw je een reputatie en zullen de opdracht komen.

Hoeveel gaat me dit kosten: €400 – €4000

extra inkomsten naast huidige baan adviseur

2. Entertainer of DJ Artiest

Ben je meer van het creatieve en heb je op dit moment geen baan of ervaring in de bedrijven sector? Een passie voor muziek? Wees gerust, muziek maken was nog nooit zo winstgevend. Dit kan wel eens jouw ideale bron van extra inkomen naast je huidige baan zijn.

Je zult natuurlijk niet direct een Armin van Buuren zijn, maar het is zeker mogelijk om te starten met een paar sessie’s in een plaatselijk discotheek.

Je kunt met redelijk goedkope apparaten beginnen en naarmate je inkomen en dus je geld groeit, kun je betere geluidsapparatuur aanschaffen.

Tijd nodig om te starten: Een week tot een maand

Hoe start ik dit: Ga opzoek naar DJ apparatuur als je dit nog niet hebt. Maak een social media pagina en deel dit met zoveel mogelijk vrienden. Kom in contact met kroegen en andere dansgelegenheden.

Hoeveel gaat me dit kosten: €400 – €4000

3. Meubel Maker

Tuinmeubelen steigerhout, steigerhouten schoenen kast, tweepersoons bed steigerhout en nog veel meer …

Je kunt het zo gek niet bedenken of doe-het-zelvers in Nederland maken dit zelf om het vervolgens door te verkopen voor die extra inkomsten naast je huidige baan. Dus ben jij een handige Harry? Dit kan wel eens een kans zijn voor je. Lekker klussen om vervolgens met een lekkere winst je eigengemaakt producten te verkopen.

Er zijn veel bouwtekeningen in omloop voor deze startende super klussers. Neem bijvoorbeeld Freds Bouwtekeningen, hierin staan bouwtekeningen van alles wat je ook kunt verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats.

Tijd nodig om te starten: Minder dan een maand

Hoe start ik dit: Begin met het verzamelen van bouwmaterialen zoals steigerhout en steigerbuizen. Dit kun je doen gewoon weg te vragen aan steigerbouw bedrijven of je en steigerhout mag hebben of kopen. Met wat geluk kun je gratis of goedkoop aan steigerplanken komen. Denk ook nog even aan wat gereedschap.

Schaf vervolgens het bouwtekeningen pakket aan die ik eerder al noemde en ga kijken op marktplaats of in de lokale bouwmarkt wat mensen in je buurt leuk vinden. Ga aan de slag in de avonduren of in het weekend en je zult extra inkomen naast je huidige baan genereren met de verkoop.

Hoeveel gaat me dit kosten: €300 – €1000

extra inkomen naast je huidige baan meubel maker

4. Honden Uitlaat Service

Ben jij een dierenliefhebber? Niet allergisch voor honden? Mooi…

Veel hondeneigenaren hebben namelijk helemaal geen tijd om hun Fikky uit te laten. Weet je waarom niet? Omdat deze mensen van 9 tot 5 werken.

Wat is er dan slimmer dan je eigen hondenuitlaat service te beginnen in jouw buurt? Dit is jouw kans op extra inkomen naast je huidige baan!

Tijd nodig om te starten: Minder dan een maand

Hoe start ik dit: Maak of laat wat posters maken en plak ze rondom honden uitlaat plakken in je buurt. Maak een Facebook pagina voor je onderneming en deel hierop foto’s van jezelf die super goed is in het uitlaten van honden.

Vergeet niet je contact informatie over duidelijk en bondig te laten zien. Het is ook erg belangrijk dat je een goede reputatie opbouwt,  niet iedereen geeft Fikky zo maar mee aan een vreemde.

Hoeveel gaat me dit kosten:  Minder dan €50

5. Internet Affiliate Marketeer

Eén van de beste manieren extra inkomsten via internet te genereren is via affiliate marketing. Dit komt er op neer dat je producten van anderen promoot (bijvoorbeeld via PayPro). Doe je dit succesvol?

Dan krijg je hier een commissie (provisie) voor. Bij informatie producten, zoals ebooks kan deze commissie wel oplopen tot 60% van de verkoopprijs. De gemiddelde verkoopprijs zit rond de 40,- euro.

Het enige wat je hiervoor nodig bent is een laptop en een internet verbinding. Dat is de kracht van het internet. Het maakt niet uit of je in een boerderij op het platteland zit of op een strand op Bali ligt, als je maar internet hebt.

Tijd nodig om te starten: 10 minuten

Hoe start ik dit: Start met de Affiliatie Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Hierin wordt je stap-voor-stap uitgelegd hoe je extra inkomen naast je huidige baan kunt verdienen via het internet. Maak voor deze training een uurtje per dag vrij en je zult zien dat jij ook een echte internet ondernemer kan worden, die zijn extra inkomen maand naar maand zal zien groeien …

Hoeveel gaat me dit kosten: €50 – €100

extra inkomen naast je huidige baan via internet

 

Hoe graag wil jij geld groeien? Start vandaag nog. Je hoeft namelijk niet één te kiezen uit bovenstaande, je kunt ze ook alle vijf kiezen …

 

Andere mensen lezen:

Bed en Breakfast Beginnen? Belangrijke Informatie + Tips!

Kun je Slapend Rijk Worden?

Zelf Een Betaalpagina Maken In 6 Simpele Stappen