Bol Masterclass Review 💰 [augustus 2020] UPDATE 3.0 Ervaringen

Bol Masterclass Review & Ervaringen – Goede ECOM 💰 Cursus Of Niet?

bol masterclass review en ervaringen

Overweeg jij om deze cursus van Jia Ruan aan de slag te gaan, maar zoek je nog een volledige Bol Masterclass review voordat je bijna duizend euro investeert?

Ik heb de cursus zelf doorlopen en in deze review, ga ik je alles vertellen wat jij moet weten. De meeste reviews die ik namelijk tegenkwam waren al gedateerd of misleidend. Deze cursus krijg vaak een update dus je mist waarschijnlijk nog wat informatie. 

Laat me je dit alvast vertellen: er is een reden voor de prijs én waarom het op dit moment wordt gezien als de beste bol.com e-commerce cursus - het heeft alles wat je moet weten om te slagen met e-commerce.

Alleen is deze training NIET voor iedereen. Neem je tijd om mijn ervaringen te lezen en krijg alle feiten voordat je overgaat tot aanschaf. Benieuwd of de Bol Masterclass betrouwbaar of toch een scam is? Daar ga je zo achter komen. 

(Hint: Het is 100% betrouwbaar. Er zijn wel een paar hele belangrijke dingen die je moet weten.)

Wat Is De Bol Masterclass (En LvB Methode)?

De Bol Masterclass (BMC) is een cursus gemaakt door Jia Ruan in 2018 waarin deelnemers geleerd wordt hoe ze zelf een winstgevende e-commerce webshop kunnen starten.

Je leer onder meer over product selectie, design, omgaan met leveranciers, advertenties maken, zaken doen in het buitenland, de boel automatiseren (en hoe je vroegtijdig met pensioen kunt gaan op een mooi strand!)

De meeste online cursussen geven je de video’s en laten je verder met rust, de BMC is echter een alles-in-één blauwdruk voor succes, persoonlijk mentorschap en actieve leden. Jia heeft persoonlijk hyper winstgevende e-commerce webshop gemaakt. Dit allemaal door een specifiek stappenplan te volgen wat iedereen zou kunnen.

Logistiek via bol.com: ‘slimme manier van dropshipping’?

Logistiek via bol.com (LVB) is een speerpunt binnen de Bol Masterclass. 

Het is een vorm van dropshipping waarbij je het platform van deze internetgigant gebruikt. Het is echter niet helemaal dropshipping. In tegenstelling tot traditioneel dropshippen, gebruik je nu géén eigen website, maar de website van bol.

Jij maakt je eigen winkel binnen bol.com en koopt producten in. Deze stuur je vervolgens naar het magazijn van bol.com. Bij elke verkoop regelt bol de betaling, verzending en klantenservice. Vervolgens krijg je de winst hierop elke maand uitbetaald. 

Klinkt simpel, toch?

Er er zijn al honderden mensen in Nederland die hier duizenden euro’s per maand mee verdienen (het is nog vrij nieuw).

In landen als de Verenigde Staten gebeurd dit al vele jaren via Amazon FBA (Fulfillment By Amazon), wat eigenlijk precies op hetzelfde neer komt als bol LVB.

Wie Is De Maker Van De Bol Masterclass - Jia Ruan?

Jia Ruan is samen met Virgil Brewster en Mitchell Weijerman eigenaar en oprichter van Unstoppable Lifestyle B.V. Jia heeft zelf met succes meerdere winstgevende webshops op bol.com in verschillende niches. 

Zijn verhaal is zoals we die wel vaker tegenkomen. Jia stopte in 2017 met zijn HBO opleiding om fulltime te gaan ondernemen op het internet. Tot grote schrik van zijn ouders. 

Toch besloot hij om zijn eigen succes te gaan creëren en na veel zwoegen heeft hij grote successen behaalt dankzij e-commerce.

Met duizenden euro’s per maand kon hij opeens vanuit de hele wereld werken. En dat allemaal op 21 jarige leeftijd. In een gratis download pdf bestand “De 17 Geheimen voor Succes” deelt hij een deel van deze reis. 

Na twee extra pogingen wist hij het zeker. Hij wilt niet het traditionele pad volgen dat iedereen volgt. Naar school gaan, een 9-5 baantje nemen, schulden aflossen tot je met pensioen gaat en dan pas genieten.. oftewel THE RAT RACE
jia ruan team unstoppable

Jia Ruan in één van de vele video's.

Jia had en heeft de leiding over de inhoud van de cursus. Uiteraard wel met hulp van z’n gehele Unstoppable team. Zo is Mitchell verantwoordelijk voor de promotie, voornamelijk reclame en advertenties op Facebook en Instagram te zien waren. Jij hebt deze ongetwijfeld voorbij zien komen! 

Is Jia een fake scammer of wél betrouwbaar?

Misschien is juist die reclame wel de reden dat jij bent gaan zoeken op Google of Jia en de Bol Masterclass fake zijn of toch écht bestaan. 

Het is natuurlijk niet gek dat het allemaal niet zo betrouwbaar overkomt. Het is ook niet niks dat hele e-commerce. Het internet over algemeen is heel speciaal, neem nou:

 • Streamers en YouTubers die tonnen per maand verdienen (genoeg voorbeelden) 
 • Internet ondernemers verdienen bizarre bedragen puur via het internet met affiliate marketing en e-commerce.

Deze internet geld revolutie is groter dan alle vorige revoluties bij elkaar. Over honderden jaren staat deze periode (jaar 2000- 2030) voorgoed in de boeken als de internetrevolutie. Verkoop via internet stijgt jaarlijks met ongeveer 20%. Verwacht wordt dat in 2020 de omzet met 12% gaat groeien.

We staan eigenlijk nog maar aan het begin van e-commerce. Dit is en blijft dus een betrouwbare manier om geld te verdienen. 

Wat Maakt De Bol Masterclass Nou Anders?

Er is (nog) niet zo veel concurrentie voor de Bol Masterclass qua cursusaanbod. Deze manier van geld verdienen op het internet is natuurlijk ook nog vrij nieuw (!). 

Wel zijn er tal van geld verdienen op het internet cursussen met een lagere prijs. Waarom dan toch investeren in een cursus als deze?

Laat me je eerst dit zeggen: De BMC is niet voor iedereen. Sommige mensen leren niet zoals anderen dat doen. Of misschien heb je het budget wel helemaal niet om te starten. 

Het kan ook zijn dat je helemaal geen mentor zoekt en alles in je eentje wilt doen. 

Blijf lezen: In het volgende hoofdstuk zal ik je precies gaan vertellen wat je krijgt in de cursus. Hierin zul je ook zien dat dit niet zomaar een cursus is met een paar video’s. 

Maar ik kan je al wel vast een aantal redenen vertellen waarom dit mijn favoriete cursus is uit alles wat ik tot nu toe heb gevolgd:

 1. Persoonlijk Mentorschap/ Expert Tips: Je waarschijnlijk 80% van wat je moet weten, gratis leren aan de hand van YouTube video’s als je goed zoekt en er genoeg tijd in stopt (van wat je moet weten om te starten met een webshop op bol.com). Het grote voordeel van een cursus is dat je snelle toegang hebt tot tips van experts, structuur en bovendien expert coaching van mensen die dit al eerder hebben gedaan. Jia heeft meerdere, zoals hij zelf zegt ‘hyper winstgevende webshops’ op het platform van bol. Hij heeft inmiddels ook meer dan 3000 studenten geholpen om dit ook te doen. 

 2. Jia’s 5 Stappen Methode: Jia deelt een specifiek stappenplan om de perfecte producten te vinden om met dikke marges te verkopen. De stappen zijn in het kort: Onderzoek doen naar goedlopende producten, concurrentie in kaart brengen, extra research naar het product bij andere winkels, buitenlandse groothandel zoeken, toevoegen aan bol.com LVB en webshop.

 3. Constante updates: Het team achter de Bol Masterclass - Team Unstoppable - weet als geen ander dat in de wereld van de e-commerce alles snel veranderd. Daarom zijn er al twee updates geweest en zijn ze van plan dit ook te blijven doen. Officieel het nu ook de Bol Masterclass 3.0. Als je de cursus eenmaal aangeschaft hebt, zijn de updates uiteraard gratis.
 1. Opschalen en automatiseren: Deze cursus stop niet wanneer jij succesvol producten aan het verkopen bent. Nee, je leert ook nog hoe je het geld wat je verdient weer kunt investeren om nog méér te verdienen. Namelijk je producten te promoten via sociale media kanalen. Meer verkopen is meer euro’s voor jou. Met deze extra euro’s kun je vervolgens weer iemand anders inhuren om (wat overblijft) voor jou te doen.

 2. Geavanceerd cursus platform: De Bol Masterclass is gemaakt binnen Kajabi. Dit is een cursus platform dat wereldwijd aangeschreven staat als de beste voor online lessen en trainingen. Het is ook vrij kostbaar heb ik me laten vertellen. Dit geeft wel aan dat de makers voor kwaliteit gaan.

Dit is allemaal naast het de geweldige ‘The Tribe’ community die inmiddels is ontstaan. Je kunt deze groep echt zien als het Bol Masterclass forum.

Dit zijn allemaal mensen die de stap hebben gemaakt om te starten. Er is een besloten Facebook groep en steeds meer deelnemers wisselen telefoonnummers uit voor WhatsApp contact.

Wist Je Dat?: De Bol Masterclass meer dan 4000 deelnemers heeft in Nederland én België. Jia gaf aan dat de Belgen over het algemeen wat beter presteren; Belgen zijn wat meer Action-Takers volgens hem. Bol.com is ook een zéér populaire webshop onder Belgen! 

 Bol Masterclass Lessen Uitproberen

"Bekijk Direct Kosteloos 3 Exclusieve Premium Lessen Van De Bol Masterclass Via De Knop Hieronder..."

Inhoud Review, Ervaring en Resultaten Met De Bol Masterclass

In dit hoofdstuk zal ik eerste de inhoud van de cursus met je bespreken. Daarna ga ik mijn ervaringen en resultaten met je delen. 

De BMC is een BEEST van een cursus, dus ik ga niet alles tot in detail bespreken. Dat lijkt me ook logisch…

Wat ik wel ga doen is kort maar krachtig de volgende onderdelen bespreken: 

 • De modules en de bijbehorende lessen (opbouw)
 • Bonussen die je bij de Bol Masterclass krijgt
 • De verschillende coachingssessies die worden aangeboden

OKÉ, laten we beginnen. Er is nog veel te bespreken.

Het is trouwens een voornamelijk een videotraining (20+ uur) net als je misschien gewend van andere online cursussen. Na het inloggen op een speciaal ledengedeelte kun je bij de video’s. 

Eerst… De BMC Is Opgedeeld in 8 Modules

Ideaal is om elke week één module te volgen. Zo hebben de makers het bedoeld en het is dan ook goed te doen. Elke module is ongeveer tussen de 3 á 5 uur studietijd. 

 1. Welcome To The Winning team: Jia laat je zien wat een echte hyper winstgevende ondernemers-mindset is. Dit gebeurd aan de hand van voorbeelden van legendarische miljonairs. Hoe komt het dat deze mensen allemaal zo succesvol zijn? Je krijgt hier ook de ‘huisregels’ mee voor de rest van de cursus en leert hoe je zakelijk een goede start maakt. Ofwel de eerste module staat helemaal in het teken van mindset en wat formaliteiten. 

 2. Ground Zero: In deze module krijg je uitleg over het businessmodel en de bijbehorende platformen die jij straks ook gaat gebruiken. Jia laat je zien waarom het zo belangrijk is dat je een goede basiskennis hebt voordat je verder gaat met de rest. Let dus even goed op in deze module.

 3. The Goldmine: Dit is waar het echte werk begint. Jia leert je onder andere welke producten en categorieën je moet vermijden op bol.com vanwege regelgeving en dergelijke. Daarnaast leer je wat listings zijn en hoe goed onderzoek kunt doen op bol.com. Verder ga je een account aanmaken om gebruikt te maken van Logistiek via Bol (LvB). 

 4. Artificial Intelligence: Deze module is enorm belangrijk. Jia legt je uit waarom je zakelijke beslissingen moet doen op basis van data in plaats van emotie. Je leert alles over data en hoe je hieruit informatie kunt halen om een winstgevend product in te kopen. Daarnaast ga je in les drie bezig met leveranciers en hoe je hier mee om gaat.

 5. Showtime: De naam van deze module zegt het al. Hier in week vijf ga je de eerste investeringen in producten maken. Tijd voor actie. Je leert hier hoe je de producten naar Nederland haalt en hoe je ze vervolgens online zet in je eigen webshop. Het hele proces van inkoop naar verkoop dus!

 6. Monk Like Patience: Geduld is een schone zaak in deze week. Het is nu wachten op de eerste data van je eerste online producten. Het misschien moeilijk als je hard gaat, maar ga nog niet naar de volgende module. Jia laat zien hoe de Bol Money Machine werkt. Bestudeer dit aandachtig. 
 1. Te Next Apple: Nu je weet hoe de basis van geld verdienen op bol.com werkt, gaat Jia een stap verder. Hij laat je in deze module zien hoe je een private label kan maken. Een eigen merk waardoor je de concurrentie als het ware een stap je voor kunt blijven. 

 2. 10X Time: Deze module gaat verder waar module 1 begon. Het gaat vooral over mindset; zie jij jezelf al een miljoen verdienen met dit businessmodel? Waarom wel of waarom niet? Je krijgt een kleine masterclass over geld. Hoe kun je geld weer inzetten om nog meer geld te verdienen? Allemaal erg belangrijke punten wanneer je opeens veel geld binnen krijgt. Ofwel, deze laatste module staat in het teken van opschalen en uitbesteden. Meer verdienen geld met minder tijd.
bonus 2 jia ruan bol

Naast deze modules met lessen krijg je ook een aantal handige bonussen (Jia zal hier tijdens de lessen op aansturen).

 1. De Golden Calculator: Tool waarmee je product winst kunt berekenen
 2. Het Leverancier Script: Lijst met actuele hoogwaardige leveranciers 
 3. The Knowledge Vault: Alle bonus training video’s bij elkaar
 4. Meetups & Exclusieve Uitnodigingen: Toch tot live events van “The Tribe”
 5. KvK Succes Checklist: De stappen die je moet nemen om succesvol je eigen onderneming te starten (een lijst voor Nederlanders en Belgen). 

Dat is echt VEEL waardevolle informatie. 

Er is geen enkele reden om geen winstgevende bol webshop te hebben als je de stappen volgt en ook daadwerkelijk actie onderneemt. Deze informatie kun je nergens anders op het internet vinden.

In de video hieronder (uit januari 2020) geeft Jia een rondleiding het Bol Masterclass cursus platform.

Ervaringen En Resultaten 

Goed, nu je weet wat er allemaal behandeld wordt in de BMC is het tijd om wat ervaringen en resultaten met je te delen.

Ervaringen

In deze cursus wordt alles stap-voor-stap besproken aan de hand van video's en voorbeelden. Je krijgt direct wat ‘regels voor succes’ te horen. 

Iets wat voor beginnende ondernemers misschien wat zweverig klinkt, maar wel degelijk enorm belangrijk is. Zonder actie komt er namelijk ook geen resultaat. 

Jia brengt dit op een voor mij persoonlijk op een hele prettige manier.

Namelijk to-the-point en duidelijk. Hij maakt ook goed gebruik van kennis en quotes van andere succesvolle mensen. Onder andere Dan Pena en Tim Ferris komen voorbij. 

Dit is ook direct wat de Bol Masterclass een speciale cursus maakt. Het zit namelijk vol met praktijkgerichte actiepunten. Acties die jij zelf moet gaan zetten. 

De manier waarop jij op dit moment over geld denkt, kan wel eens helemaal verkeerd zijn. Helemaal als jij op dit moment in loondienst zit of student bent. 

Hier kom je dan ook wel achter in de training. Alles is gericht op resultaat. 

Er wordt geadviseerd om een aantal marketing boeken te lezen. Ik raad dit dan ook ten zeerste aan om dit advies dan ook op te volgen.

Ruil de tijd die je normaal aan tv-series of social media besteed, in voor het lezen (of luisteren met Storytel) van boeken.

Eén boek over geld verdienen (ook een favoriet van Jia) is Rich Dad Poor Dad. Hierin zul je te weten komen waarom rijke mensen NIET voor geld werken. 

Rijke mensen werken namelijk voor en aan systemen die geld opleveren. Systemen die op te schalen door tijd van andere mensen te kopen (Check Module 8). 

Duur van de Bol Masterclass 

De inhoud is, zoals je misschien al gezien hebt hierboven, verdeeld over ongeveer acht weken. Dit is een ideale lijn maar geen harde eis.

Je kunt het ook in je eigen tempo doen. Het is echter aan te raden om het in die tijd te proberen.

Het beste is om er een soort sneeuwbaleffect van te maken. Bijvoorbeeld op vaste tijd en plek met de cursus bezig. Zorg dat het een soort van gewoonte wordt de komende ~10 weken; bijvoorbeeld elke woensdag en zaterdag twee uur inplannen. 

Nogmaals: je kunt alleen slagen met consistente actie. 

Zeg tegen je vrienden en familie dat je dan en dan met jouw internet business bezig gaat, dat dit erg belangrijk voor je is, en dat je niet gestoord wil worden op die tijden. 

Coaching calls & Community

Een hulplijn die je kunt inschakelen is enerzijds de community en anderzijds de regelmatige coaching calls met Jia.

Dit is ook waardevol omdat je dan ook altijd snel op de hoogte bent van nieuwtjes in e-commerce land (bijvoorbeeld veranderingen binnen het bol.com platform). 

Je kunt je misschien voorstellen dat de ontwikkelingen allemaal erg snel gaan. Daarom is dit de derde versie van de Bol Masterclass binnen 1.5 jaar dus.

Bol Masterclass Lessen Uitproberen

"Bekijk Direct Kosteloos 3 Exclusieve Premium Lessen Van De Bol Masterclass Via De Knop Hieronder..."

Resultaten

De resultaten die je kunt halen met deze cursus liegen er dan ook niet om. 

Je gaat mentaal niet iets anders naar online ondernemen kijken. Je krijgt ook te zien wat er wel niet mogelijk is. 

De bedragen die sommige deelnemers delen via de kanalen zijn soms echt bizar...

Het mindset deel deel zijn we vrij snel doorheen gegaan (al 2 jaar ondernemer dus weten wat er nodig is). KvK inschrijving was dus ook al niet meer nodig. 

Daarnaast zijn alle boeken die Jia Ruan aanraad al gelezen. Best een goede start dus!

Zelf hebben we op basis van onderzoek een niche gevonden met amper concurrentie. Het minpunt van die niche is dat het nogal seizoensgebonden is (maart tot juli). 

Dat is natuurlijk niet erg als je naast een winstgevende bol webshop, voornamelijk bezig bent met andere online verdienmodellen. We zijn er dan ook van overtuigd dat ons product tegen in die periode goed gaat lopen. 

We hebben immers alles volgens de Bol Masterclass gedaan. Als deze lancering succesvol is gaan we ook een winstgevend product zoeken voor de overige maanden van het jaar. 

Zo maak je (als het goed is) wat piekmoment met omzet. Bijvoorbeeld november (product gerelateerd aan wintersport/ feestdagen/ Black Friday) en maart (met een product gerelateerd aan tuin/zomer/gereedschap)

Resultaten van andere deelnemers

Laat me ook wat resultaten van andere studenten met je delen.

Deze zag ik voorbij onlangs voorbij komen: 

resultaten bol masterclass student 2019
Het is NIET voor iedereen.

Zo is het niets voor jou als je niet:


 • de drive hebt om écht te slagen
 • buiten je comfortzone wilt stappen om te groeien
 • bereid bent om tijd en energie in jezelf en bedrijf te stoppen
 • klaar bent om iets nieuws uit te proberen en je grenzen te verleggen
Het is alleen écht iets voor jou als je:


 • een winstgevende webshop wilt opzetten om duizenden euro’s per maand te verdienen
 • jezelf wilt omringen met andere ondernemers met hetzelfde doel als jij
 • wilt stoppen met werken voor een baas (van 9 tot 5)
 • zelf je eigen werktijd wilt bepalen
 • ultieme vrijheid voor jezelf wilt creëren
 • locatie-onafhankelijk wilt reizen en werken  

Bol Masterclass Prijs - Wat Zijn De Kosten?

De Bol Masterclass kost 997,- euro via de actiepagina:

https://bolmasterclass/go

Je krijgt voor die prijs de volledige cursus, coaching én alle bonussen. De normale prijs voor de cursus staat inmiddels op 3000,- euro. 

Bijna 1000,- euro is een flink bedrag voor een cursus zou je denken. Je krijgt echter wél waar je voor betaald. Dit is vrij letterlijk een blauwdruk voor een winstgevende webshop waarmee jij de komende jaren veel geld zou kunnen gaan verdienen.

Daarnaast is er natuurlijk de coaching waardoor je alle vragen direct kunt stellen. Dat is natuurlijk niet goedkoop. Dit is de duurste cursus die wij tot nu toe gezien hebben. Als je echter de adviezen volgt én actie onderneemt heb je dit vrij snel terug verdient. 

Betaalopties

Er is sinds kort ook de mogelijkheid om in termijnen te betalen. 

Je betaalt dan 5 x 250,- euro. De totale cursus kosten komen dan op 1250,- euro. Het is dan ook een stuk voordeliger om te gaan voor de eenmalige betaling. 

Waarom is termijnbetaling zoveel duurder?

Ten eerste zijn er kosten verbonden aan elke transactie. Ten tweede is er altijd het risico dat deelnemers de betaling stop zetten. Deze extra kosten en het risico wordt dus opgevangen door de meerprijs. 

Mijn advies is dus ook om het in één keer te voldoen. Die 250,- euro kun je namelijk beter gebruiken om je testproducten (dat leer je in module 5) in te kopen.

Conclusie Review en Mening

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om deze BEEST van een review te lezen.

Hierbij is onze Bol Masterclass review van 2019 ten einde. Je hebt op deze pagina de meest up-to-date informatie kunnen lezen. Na wat discussie met mensen in de ecom business en tientallen vragen over deze cursus was er heel wat te vertellen.

De BMC is de meest bekende, complete, en, helaas ook, de duurste e-commerce cursus.

De nieuwste versie van de Bol Masterclass (3.0) is weer een betere versie van de vorige, het is dus een goed moment om te beginnen. E-commerce zit in Nederland en België nog maar in de beginfase en deze cursus is beter dan ooit. Er valt nog enorm veel geld te verdienen de komende jaren.

bol webshop klaar om te openen resultaat

We zijn klaar om meer producten toe te voegen 💪

Goed, je weet nu alles om een weloverwogen beslissing te maken. 

Mijn mening? Als je toegang wil tot de beste e-commerce cursus die op dit moment beschikbaar is, inclusief een mentor en community waar je met al je vragen terecht kan, meld je dan aan voor de Bol Masterclass.

Realiseer je wel dat het een forse investering is, qua tijd én geld. Je staat ook op het punt om harder te werken dan ooit om je dromen te bereiken.

Maar, totale fysieke en financiële vrijheid kan zomaar het gevolg zijn van al dit harde werk. Ben jij er klaar voor?

--- NU STARTEN MET DE BOL MASTERCLASS MET 67% KORTING---

 • Roel schreef:

  Goede review. Deze bol.com curcus heeft mijn leven echt weer een doel gegeven. Positieve ervaring. Eerste verkoop vergeet je nooit meer.

  Merk alleen nog een beetje angst om duurdere producten, dus grotere bedragen in te kopen. Mindset ding. Lees ik boeken voor om overheen te komen!

  • Jan schreef:

   Hey Roel,

   Goed dat je écht actie hebt ondernomen en ook al echt resultaten hebt. Die geld investeren “angst” is inderdaad iets wat vaker voorkomt. Ik had dit in het begin ook wel een beetje.

   Een boek dat ik je kan aanraden hiervoor is: “You Are A Badass At Making Money” van Jen Sincero

   Succes!

 • >