Bol Masterclass Ervaringen & Review (2019) Kan dit eerst GRATIS?

Bol Masterclass Review & Ervaringen – Een Eigen E-Commerce Imperium?

bol masterclass review en ervaringen

Benieuwd naar wat Bol Masterclass ervaringen? Grote kans dat dit het geval is als jij deze pagina hebt gevonden. Misschien sta je wel op het punt om zelf te starten, maar ben je toch nog even via Google gaan zoeken naar recensies.

Als je wilt leren geld verdienen via bol.com en e-commerce, is de kans groot dat je op één van Jia's pagina's terecht komt.

Hij is hier namelijk erg succesvol mee en adverteert uiteraard ook flink. Benieuwd of deze masterclass wat voor jou is? Lees dan vooral even verder!

Wat is de Bol Masterclass?

Voordat ik je mijn review en ervaringen ga vertellen, wil ik eerst vertellen wat dit nou eigenlijk is. De Bol Masterclass is online videotraining die mensen leert om een winstgevende webshop op te zetten (zonder eigen website)

Een echt e-commerce bedrijf waarmee je leert winst te maken.  Simpelweg spullen inkopen en weer verkopen (met winst) via een platform. Met de de Bol Masterclass, leer je dus zakelijk verkopen via bol.com

bol masterclass ledengedeelte inloggen

De methode die wordt aangeleerd heeft volgens de maker al voor honderden succesverhalen gezorgd. De trainingen zijn van te voren opgenomen en online te bekijken.

Wie zit achter de Bol Masterclass?

Laat me je ook nog even wat anders belangrijks vertellen, namelijk wie zit er nou eigenlijk achter deze training. De maker van de Bol Masterclass is, zoals je misschien al weet Jia Ruan

Jia is zeker geen onbekende in de wereld van geld verdienen op het internet. In een paar jaar tijd heeft hij namelijk, voornamelijk via het platform bol.com, zo'n 3 miljoen (!) euro omzet gedaan. 

Deze methode heeft zijn leven compleet veranderd. Hij ging van een blowende student die gestopt was met z'n HBO opleiding  naar een succesvolle internet ondernemer.

Inmiddels is Jia al in meerdere bekende shows geweest. Zo had hij onder meer een inspirerend gesprek over geld op de 3FM ochtend show én een leuk artikel over motivatie in het NRC.

Voor wie is de Bol Masterclass bedoeld?

De Bol Masterclass is bedoeld voor serieuze mensen die een eigen internet business willen opzetten. Het is bedoel voor mensen die via het internet geld willen leren verdienen door het doorverkopen van producten met winst. 

Het is ideaal voor mensen die niet de technische kennis hebben om zelf een website te maken. Iets wat bij andere online verdienmodellen, bijvoorbeeld affiliate marketing of dropshipping, wel moet.

Qua leeftijd maakt het niet veel uit. Jia heeft studenten van achter in de 60 maar ook een jongen van 14 die het erg goed doet. 

Je hebt wel toestemming van je ouders nodig om je aan te melden bij de KvK als je minderjarig bent. Deze training is dus zeker ook geschikt voor complete beginners. 

Is dit mogelijk naast een fulltime baan?

Dit is zeker mogelijk. Je kunt de training namelijk in eigen tempo volgen. Sterker nog, de meeste cursisten die beginnen hebben nog een fulltime baan.

Als jij consistent (!) blijft met actie ondernemen en echt wil slagen, kan dat ook met zo'n 30 tot 60 minuten per dag. 

Het is een kwestie van kennis opdoen, een strategie opzetten, plannen maken, plannen uitvoeren. Elke dag, stap-voor-stap.

Wat gebeurd er nadat je hebt betaald?

Je krijgt vrijwel direct na betaling een welkomstmailtje én je inloggegevens. Binnen 5 minuten na betaling kun je dus beginnen in het speciale ledengedeelte.

De betaling gaat met een beveiligde verbinding via PayPro. PayPro is een volledig Nederlandse betalingsdienstverlener met een vergunning van de Nederlandsche Bank. 

Dit betekent dat het allemaal wel goed zit; een vergunning van de Nederlandsche Bank krijg je namelijk niet zomaar als bedrijf.

Is de Bol Masterclass een Scam?

Nee, de Bol Masterclass is geen scam. Veel mensen nogal sceptisch, wat ik goed begrijp. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de vele wat overdreven advertenties op Facebook. 

Tuurlijk zijn er ook foute advertenties actief op Facebook (over dat Bitcoin code etc.) Dat betekent natuurlijk niet dat alle bedrijven opeens scams zijn. 

Daarnaast is het bedrijf van Jia gewoon echt, en ingeschreven bij de KvK Amsterdam. Niets om je zorgen over te maken dus!

Mijn eerlijke Bol Masterclass ervaringen, review en mening

Goed, nu is het tijd om je mijn eerlijke review, mening en ervaringen met de Bol Masterclass te vertellen. Laat ik beginnen met je iets te vertellen over de video's en de vormgeving van het ledengedeelte. 

Vormgeving 

Dat Jia Ruan een professioneel team van inmiddels een man of tien om zich heen heeft, is wel te zien aan de kwaliteit van het ledengedeelte. 

Het werkt snel en de video´s zijn van hoge kwaliteit. De video´s zijn niet allemaal even lang, allemaal tussen de 45 min en 90 min. 

Nadat je de gegevens via de mail hebt gehad (duurde een paar minuten) kun je inloggen op het ledengedeelte met je gegevens.

ervaringen studenten bol masterclass training

Inhoud

De complete training bestaat uit 8 uitgebreide modules aan videomateriaal. Elke module heeft 4 of 5 les video's. Het is de bedoeling dat je elke week één module gaan doornemen. Dat komt dus neer op een investering van ca. 5 uur per week. 

De modules hebben allemaal Engelstalige titels, de rest is allemaal gewoon in het Nederlands. 

 1. Welcome to the winning team
 2. Ground Zero
 3. The Goldmine
 4. Artificial Intelligence 
 5. Showtime
 6. Monk Like Patience
 7. The Next Apple
 8. 10X Time

Er zit een duidelijke structuur in de inhoud. Module 1 en 2 zijn duidelijk een inleiding, waar Jia ingaat op Mindset, en de basics van e-commerce.

Modules 3 en 4 zijn een voorbereiding op het inkopen van je eerste producten. Dus keuzes maken en data verzamelen.

Bij module 5 begint het echte werk. Je eerste investeringen met inkoop van échte producten, ze op het platform plaatsen (bol.com). In week 6 is het een kwestie van afwachten. 

Wat zal het eerste product dat jij online hebt gezet doen? Ga je NU al je eerste verkoop maken? Dit is een enorm spannende week!

De laatste twee modules gaan over opschalen. Je leert van alles over het maken van een echt merk, waardoor je goede waarderingen zult krijgen. Dit resulteert weer in meer verkopen, en dus meer omzet.

de methode bol masterclass ervaringen

Al met al ben ik zeer onder de indruk van deze cursus en kan dit iedereen aanraden. Mijn persoonlijke Bol Masterclass ervaringen zijn dan ook erg positief.

Je leert van het toepassen in de praktijk natuurlijk het meest. 

Ga dus écht actie ondernemen, stel het inschrijven bij de KvK niet uit, en begin met inkopen van producten. Het is minder eng dan je op dit moment denkt!

Mentorschap & Groepscoaching

Jia weet als geen andere dat je als beginnende ondernemer wel eens hulp nodig bent. Al helemaal als het gaat om nieuwe uitdagingen, zoals je eigen producten inkopen en doorverkopen via bol.com. 

Daarom geeft hij bij deze cursus ook toegang tot 24/7 support van ervaren ondernemers. Daarnaast join je automatisch een Facebook support community

Hier kunt je altijd direct vragen stellen aan je medecursisten. Er zijn inmiddels meer dan 3450 leden.

facebook groep bol masterclass toegang

Naast deze support zijn er ook regelmatige groepscoaching calls, waarin je letterlijk met een stuk of tien mensen in een skype-gesprek zit.

In het begin een beetje raar, maar erg leerzaam! Ook dit is de kracht van het internet. Communicatie met gelijkgestemden was nog nooit zo makkelijk.

groepscoaching met jia ruan bol masterclass

Ervaringen & Resultaten 

De Bol Masterclass resultaten van cursisten liegen er niet om. Het toon aan dat hier daadwerkelijk veel geld mee te verdienen is.

Natuurlijk zijn deze bedragen geen winst. Het is omzet. Winstmarges via bol e-commerce met de methode via Jia Ruan zitten rond de 30%. 

Onderstaande cursisten hebben allemaal ook daadwerkelijk actie ondernomen. Echte producten ingekocht en doorverkocht via het platform van bol.com, volledig via de methode van Jia.

resultaten bol masterclass e commerce

Nu denk je misschien dat je "te laat" bent om hier mee te beginnen. Nou, je moet je even bedenken dat winkelen via het internet, eigenlijk nog maar een paar jaar oud is. Het internet én de internet verkopen groeien nog dagelijks. 

Bol Masterclass prijs

De Bol Masterclass kost 997,- euro, wat misschien veel lijkt. Toch vind ik dit een redelijke prijs als je kijkt wat je er allemaal voor krijgt. Laat me dit nog even toelichten. 

De Bol Masterclass is niet zomaar een cursus van een paar video's. Het is een compleet platform waarmee jij een winstgevend e-commerce bedrijf kunt gaan opzetten.

Daarnaast is de investering direct een 'stok achter de deur'. Met een goedkopere cursus zie je toch tot mensen snel afhaken om dat de commitment niet groot genoeg is. 

Termijnbetalingen Bol Masterclass

Niet iedereen heeft natuurlijk een zo'n bedrag klaar liggen om in zichzelf te investeren. Daarom zijn sinds kort ook termijnbetalingen mogelijk voor de Bol Masterclass.

Dit kost - zoals dat wel vaker zo is met termijn betalingen - wel wat meer. Zo'n 250,- euro meer om precies te zijn.

Bonussen

Op dit moment krijg je bij aankoop van de Bol Masterclass ook een aantal toffe bonussen. Deze bonussen zijn vooral ontstaan uit feedback en veelgestelde vragen. 

Veel beginners vinden het bijvoorbeeld best wel een stap om zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Hierop heeft Jia samen met z'n team een KvK Succes Checklist gemaaktEen lijst met duidelijk actiepunten waardoor stap-voor-stap door het proces gaat.

bonus 2 jia ruan bol

De rest van de bonussen zijn tools die je helpen om berekeningen te maken over de verwachte winstgevendheid van een product (The Golden Calculator) en hoe je optimaal contact met leveranciers kunt hebben en houden (Het leverancier script)

Al met al een indrukwekkend bonus pakket dus. Again, dit is niet zo maar een training met een paar videootjes, maar een compleet pakket met alles wat je nodig bent om succesvol te worden met e-commerce.

Bol Masterclass kopen (+kortingslink)

Je hebt kunnen lezen dat onze Bol Masterclass ervaringen erg positief zijn. Jia Ruan heeft samen met z'n team een prachtig kennisplatform opgezet voor z'n studenten.

Hopelijk ben jij nu net zo enthousiast als wij dat zijn, en kun je niet wachten om te starten met deze masterclass. De Bol Masterclass leert je die ene skill waarvan je wellicht je hele leven kunt profiteren!

Via onderstaand knop ga je naar de actuele kortingspagina en kun je direct starten met de cursus. 

BOL MASTERCLASS FAQ

Ik twijfel nog steeds. Kan ik eerst gratis een voorproefje krijgen?

Ben ik hier niet te oud of te jong voor?

Zijn de trainingen allemaal online?

Wat is het verschil met dropshipping?

Hoeveel geld ben ik nodig om te starten met een e-commerce bedrijf?

Ik woon in België. Kan ik de stappen in de Bol Masterclass dan volgen? 

 • Roel schreef:

  Goede review. Deze bol.com curcus heeft mijn leven echt weer een doel gegeven. Positieve ervaring. Eerste verkoop vergeet je nooit meer.

  Merk alleen nog een beetje angst om duurdere producten, dus grotere bedragen in te kopen. Mindset ding. Lees ik boeken voor om overheen te komen!

  • Jan schreef:

   Hey Roel,

   Goed dat je écht actie hebt ondernomen en ook al echt resultaten hebt. Die geld investeren “angst” is inderdaad iets wat vaker voorkomt. Ik had dit in het begin ook wel een beetje.

   Een boek dat ik je kan aanraden hiervoor is: “You Are A Badass At Making Money” van Jen Sincero

   Succes!

 • >